Најновије

ДЕМАНТОВАО ОПТУЖБЕ ТУЖИЛАШТВА БИХ: Додик показао уговоре о кредиту код Павловић банке

Председник РС Милорад Додик показао је  три документа за која тврди да су уговори о кредиту код Павловић банке за куповину виле у Београду, а за које, како је рекао, Тужилаштво БиХ тврди да не постоје.
Милорад Додик (Фото: Јутјуб/Правда)

Милорад Додик (Фото: Јутјуб/Правда)

својој личној архиви нашао сам уговор од 14. маја 2007. године потписан између мене и Павловић банке, који је оверен на прописан начин и који показује да тај уговор постоји“, рекао је Додик на конференцији за новинаре, а пренеле су „Независне новине“. Он је навео да се ради о три документа - Уговор о депозиту, Уговор о одобравању кредита и Уговор о каматној стопи и истакао да сада очекује од Тужилаштва БиХ да обустави поступак против Слободана Павловића и осталих који су притворени. Додик је појаснио да је грејс период 24 месеца, а да је каматна стопа зарачуната за цели период отплате и да годишње само на камате плаћа 50.000 КМ. Додик је рекао да је на основу тог уговора, вилу у Београду издао за ренту од 4.700 евра месечно и да готово комплетан износ иде на отплату кредита. „Неко је очигледно Тужилаштво или довео у заблуду или се ради о некој одмазди. Желим да верујем да се радило о заблуди када су урадили ову активност. Ако су доследни, треба да обуставе притвор против тих људи“, рекао је Додик. Председник РС је рекао да га нико из Тужилаштва није контактирао да пита да ли поседује ту документацију. Према његовим речима, није тачно да је на документима печат Владе РС, нити је тачно да је новац за кредит пребачен 2008. како тврди Тужилаштво. Он је истакао да је спреман да га Тужилаштво саслуша у Бањалуци јер се у Сарајеву не осећа сигурно. Додик је рекао да је одмах након што је подигао кредит 2007, обавестио јавност о томе и да је вилу уписао у свој имовински картон иако није обавезан по закону јер није била отплаћена. Суд БиХ је 13. фебруара одредио једномесечни притвор за Слободана Павловића и још три особе, осумњичене за кривично дело злоупотреба положаја или овлашћења и прање новца, у вези са пословањем Павловић банке.
Прочитајте још:ЕКСПЕРТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ ПРЕДРАГ ЋЕРАНИЋ: Против Републике Српске се води хибридни ратДОДИК: Ја нисам спреман да изиграм вољу народаСАРАЈЕВСКИ УДАР НА ДОДИКА: Ухапшен ктитор Павловића ћуприје!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА