Најновије

СИРИЈИ ПРЕТИ РАСПАД: Црни сценарио ако борбе не буду престале у скорије време

Амерички државни секретар Џон Кери изјавио је данас да ће можда бити тешко задржати Сирију као целину, уколико се дуго буде чекало на окончање борби.
Сиријска војска (Фото: САНА)

Сиријска војска (Фото: САНА)

"Може се испоставити као касно да се сачува Сирија као целина уколико будемо дуго чекали", рекао је Кери пред Комитетом за спољне послове америчког Сената током излагања о захтеву Стејт департмента за годишњи буџет. Кери је, такође, казао да је, чак иако сиријске снаге, подржане руским ваздушним ударима, заузму град Алепо, веома тешко задржати територију у Сирији, пренео је Ројтерс. САД ће знати у року од неколико дана да ли ће се предложени прекид непијатељстава у Сирији, који треба да ступи на снагу у суботу, одржати, а уколико не дође до политичке транзиције, постоје опције "плана Б", навео је Кери. "Доказ ће бити акције које ће уследити у наредним данима", истакао је Кери и додао да ће "за месец или два бити познато да ли је процес транзиције заиста озбиљан". Према његовим речима, сиријски председник Башар ал-Асад ће морати да донесе неке озбиљне одлуке о отпочињању транзиционог процеса, а уколико до тога не дође, "сигурно ће бити разматране опције 'плана Б'", поручио је Кери, мислећи на резервни план за који се верује да обухвата војну акцију, навела је британска агенција.
Прочитајте још:ФИЦО: Словачка сматра да су антируске санкције ЕУ нонсенс и да их треба укинутиДИРЕКТНО У ЧЕЛО: Џихадиста „попио“ снајперски метак! (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО)
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА