Најновије

ШИПТАРИ У ТРАНСУ! Албанац постаје председник Македоније!

"Због изборног тајминга, актуелни председник парламента Македоније Албанац Таљат Џафери накратко ће бити председник Македоније." То је изјавио Никола Груевски, бивши македонски премијер који је добио азил у Мађарској.

Шиптарски борац (Фото: Правда)

Груевски није искључио могућност да је изборни тајминг првог и другог круга одређен у договору владајуће СДСМ и партије Албанаца ДУИ да би, како каже, у том вакууму Џафери као вршилац дужности шефа државе потписао све оне законе које одлазећи председник Ђорђе Иванов није потписао.  Подсетио је да мандат Иванова завршава 12. маја, а да је други круг председничких избора заказан за 5. мај. 

- Мале су шансе да у периоду од седам дана Државна изборна комисија усвојио коначне резултате. Није искључено да је то договор између Социјалдемократског савеза и ДУИ како би се у том вакум периоду потписале сви законе које актуелни председник није потписао - наглашава Груевски у интервјуу за македонски портал Инфомакс. 

Говорећи о лидеру владајуће СДСМ, премијеру Зорану Заеву, Груевски каже да он није транзициони политичар, већ продукт новог времена. За Груевског усвајање Закона о приватизацији, односно сама приватизација која је на основу поменутог закона легализована представља највећи криминал јер је, како каже, њиме озакоњена криминална приватизација у земљи. Такође, он истиче да су све инвестиција, којима се актуелна власт са Заевом на челу хвали, у Македонију ушле у време његове владе, док је на власти био ВМРО-ДПМНЕ.

Вучић: Нема силе која ће ме натерати да разговарам са представницима опозиције. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Таљат Џафери као гост на телевизији Н1 говори на српском језику

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА