Најновије

Српска радикална странка се распада!?

БЕОГРАД - Лидер радикала, др Војислав Шешељ, у последњих неколико дана је у два наврата изненадио јавност Србије и изазвао разне коментаре и наслове по медијима, а неки од њих су крајње негативни и иду и до те мере да га називају "издајником".
др Војислав Шешељ (Фото: ЈуТјуб)

др Војислав Шешељ (Фото: ЈуТјуб)

Прва ствар је понуда Братиславу Гашићу места министра одбране, односно, најава др Шешеља да ће Гашићу у својој влади понудити место министра одбране, а друга ствар која представља и одређену идеолошку промену ове странке је најава да ће СРС изаћи на изборе које организује тзв. "Република Косово". Поред тога што су радикали познати по непризнавању, како често кажу, шиптарских нелегалних институција, Шешељ је изашао у јавност са ставом који је дијаметрално другачији. Војислав Шешељ, лидер Српске радикалне странке, планира да оформи „Српску патриотску листу“ са којом би изашао на изборе за које сматра да ће бити одржани на Косову, пише Спутњик и наводи да је Шешељ изјавио да "представници Срба у институцијама у Приштини не уживају поверење српског становништва на Косову, и додао да би се то ускоро требало променити". „Они са два-три процента добију сва посланичка и одборничка места и понашају се као да их је изабрао српски народ, а немају никакво поверење српског народа и то је моменат који ме више тера да нађем начина да томе контрирамо“, рекао је лидер СРС-а за РТК2. Контра би, према речима Шешеља, била такозвана „Српска патриотска листа“, пише Спутњик. Понуду бившем напредњачком министру одбране, Братиславу Гашићу, да буде министар и у потенцијалној влади СРС-а, лично је на Твитеру изнео лидер радикала. Поставља се питање да ли се СРС онаква каквом је познајемо распада, да ли ће овакви потези Војислава Шешеља довести до осипања чланова или ће можда овакво репозиционирање СРС-а довести до још већег утемељења радикала у гласачком телу!?
Прочитајте још:НОВА СТРАНКА СА НОВИМ ЗАКОНОМ: Због овог би и десничари гласали за Живковића!КАКО ШИПТАРИМА, ТАКО И УКРАЈИНЦИМА: НАТО ствара специјалне снаге Украјине
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА