Најновије

ЕБРД О ПРИВЛАЧЕЊУ ИНВЕСТИЦИЈА: Градићемо бољи имиџ Србије у свету

БEOГРAД - Представници Eвропске банке за обнову и развоj поручили су данас да ће радити заjедно са Србиjом како би се имиџ земље у свету поправио и како би привукли jош страних инвестициjа, док из НБС узвраћаjу да чине све да инвестирање у било коjу област буде предвидиво.
Евро врти где бургија неће (Фото: ЈуТјуб)

Евро врти где бургија неће (Фото: ЈуТјуб)

Гувернер НБС Jоргованка Tабаковић истакла jе да jе централна банка учинила све што jе у њеноj надлежности да инвестирање у било коjу област буде предвидиво и исплативо. "НБС ствара стабилне услове за инвестирање држећи инфлациjу под контролом и релативну стабилност курса. Стабилан курс у високо евроизованоj економиjи има много већи значаj", обjаснила jе и додала да jе Србиjа у претходноj години, упркос околностима остварила раст од 0,8 одсто. Директор канцелариjе EБРД у Србиjи Даниjел Берг рекао jе, на представљању Извештаjа о транзициjи EБРД коjа jе одржана у просториjама НБС, да jе фер, отворено и предвидиво правно и финансиjско окружење наjбоље за било какав тип инвестициjа коjе би дошле. Зато jе, како jе истакао, та банка спремна да ради са властима у Србиjи на поправљању имиџа земље. Jедан од директора у EБРД-у Питер Браjд указао jе да jе позитиван сигнал био што jе амерички инвестициони фонд KKР инвестирао у Србиjи, те jе уложио у СББ. "Tо jе добар сигнал, а и ми смо одлучили с њима да инвестирамо у ту компаниjу", рекао jе Браjд. Oн jе рекао да би, инвеститорима коjи нису навикли на Србиjу, требало обjаснити шта jе та земља. "Mи ћемо играти ту улогу колико год да jе потребно, а надам се да неће бити потребна дуго", додао jе Браjд. Његов колега Питер Tабак приметио jе да се имиџ Србиjе већ поправља, да су инвеститори много више заинресовани да улажу него раниjе. "Jасно jе да jе Србиjа на правом путу да привуче више инвестициjа", констатовао jе он додаjући да jе томе допринело поправљање макроекономске ставилности, као и друге реформе.
Прочитајте још:Михајловић: Народ све више против ЕУ и то треба да нас брине!АЛЕКСАНДАР ДОРИН: Затворили су ме зато што сам рекао истину о Сребреници!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА