Најновије

Промоција романа „Белег на души"

Промоција романа „Белег на души“ ауторке Марије Гојковић, одржава се у четвртак, 24. марта у 18 сати у Установи културе Палилула, у улици Митрополита Петра 8.

Корице (Фото: Евро Ђунти)

Након објављивања ове књиге покренута је кампања против  насиља над женама која носи назив „Свака кућа, сигурна кућа“, у оквиру које су одржане бројне научне трибине.
   
У склопу кампање снимљена су и два садржаја која ће доживети премијеру на овој промоцији – музичка нумера „Белег на души“ у извођењу бенда Плутониа, као и документарни филм у коме
говоре жене жртве насиља и бројни стручњаци – представници Министарства унутрашњих послова, психијатри, доктори судске медицине и други. Један део романа, писаног на основу истинитих догађаја, адаптиран је и приказан у документарцу, кроз  драмске сегменте у којим глуми млади глумачки пар Ања Алач и Мило Лекић.
У музичком споту „Белег на души“ појављују се и јавне личности које су подржале кампању „Свака кућа, сигурна кућа“ – Срна Ланго, Весна Чипчић, Милица Мандић, Саша Ковачевић и многи други.

Радња   

Тасијин свет почиње да се руши, њена прва љубав ју је издала, отац преминуо, а њен однос са мајком постаје замршен и тежак. Када се из малог места преселе у Београд, са надом да ће се све поправити, њихов однос постаје додатно уздрман. 
Заробљена између прошлости и будућности, онога што жели и онога што јој се намеће, Тасија на све начине покушава да се снађе у великом граду. Оног момента када се нађе у неприлици због другарица, појављује се ОН. Својом пажњом и великим богатством Немања успева да освоји Тасијино срце. Бајка управо почиње, али немају све бајке срећан крај.
Наизглед срећна и вољена, окружена луксузом, Тасија постаје слепа и глува за све што се дешава око ње. Јер жена када воли није спремна да сагледа истину која јој је често пред очима. Спремна је на сваку жртву, уверена да ради праву ствар. А он? Он је неко ко никада није подигао руку на њу, неко ко увек има начин да је убеди у оно што му одговара. Тасија није једна од хиљада жена које туку мужеви, али је несрећнија од њих. Она спада у много бројнију групу жена које не препознају насиље. А насиље је кињење, вређање, омаловажавање... Њен муж је монструм, који је вара, који је лаже, који је у стању да убије њихово нерођено дете, док она лута изгубљена у лавиринту из кога нема излаза.

Ауторка

Марија Гојковић је рођена 1983. године у Београду. Пише песме и приче, аутор је квиза за децу, сценарија за хумористичку серију, као и текстова песама за познате извођаче. Њен први роман Продата објављен је досад у три издања и овенчан је наградом Београдски победник за најчитанију књигу 2012. и 2013. године. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА