Састојци:
1,8 дл кокосовог млека + 0,6 дл за карамел
250 г кокосовог брашна
180 г брашна
5 мањих зрелих банана
60 г кукурузног скробног брашна
130 г обичног шећера
250 г жутог шећера (за карамел)
1 кашичица рендане коре од лимуна
20 г посног маргарина
Припрема:
1. Загрејте рерну на 180 степени. У чинији, помешајте кокосово млеко са кокосовим брашном и оставите да одстоји 10-15 минута. Посним маргарином подмажите калуп за колач.
2. У другој посуди помешајте обично и кукурузно скробно брашно са обичним шећером. Потом додајте мешавину кокосовог млека и брашна. У дубоком тањиру згњечите банане, па их помешајте са осталим састојцима, додајте лимунову кору и добро измешајте. Тесто ставите у подмазани калуп и пеците 50-55 минута. Готов колач извадите из калупа и оставите да се охлади.
3. Послужите уз карамел крем од кокосовог млека и жутог шећера (250 г шећера укувајте са 60 мл кокосовог млека док смеса не постане кремаста).
Извор: posnajela.rs