Најновије

Откуд Јелена Милић, директорка центра за евроатланске студије у нашим животима

Имам велику километражу у овом новинарском послу, увек сам поштовао постулат Хеленске филозофије који непрестано опомиње: „Имати меру“. Али, прекипи понекад! Пише: Ђоко Кесић

Ђоко Кесић (Фото: ЈуТјуб)

У српској јавности китили су је разним сликовитим именима, сви  можда приличе њеном карактеру, мада их не поштујем и не бих их ја написао. Али име Смрдибуба – баш јој пристаје.
Реч је о извесној Јелени Милић, директорки Центра за евроатланске студије, најпознатијем НАТО  лобисти. У широј јавности велики одијум против њеног НАТО ангажмана, што извесној мери никако није у реду. Сматрам да сваком од мериторног кредибилитета треба да добије прилику да каже јавно своје мишљење, али и тим пословима ваља имати меру. Јер, ваља поштовати и ону латинску:Што је дозвољено Јупитеру, није волу“, па разаберите ко је ко у овом сазнању. Па јавна је тајна да за НАТО лобирају и Вук Драшковић и Чедомир Јовановић, али нико од њих није рекао да је „НАТО бомбардовање Србије оправдано, јер то је био једини начин да се зауставе српски злочини над Албанцима на Косову“ што је јавно рекла Смрдибуба. Она ће касније у контексту сличне приче, судећи по коментарима на друштвеним мрежама, рећи да је у том контексту и смрт мале Милице Ракић коју је НАТО убио на ноши, оправдана појава. Због тога мислим да је баш Смрдибуба.
       
Зашто се бавимо овом темом? Недавно, Смрдибуба је изразила незадовољство што су деца, која су у Београду дочекала Принца Чарлса и Књегињу Камилу била обучена у српску ношњу. Ми се извињавамо, требала су на глави да носе кече. Или, у емисији на ТВ Хепy, она је незадовољна што Портал Правда шпреноси њене твитове. Уредништво Правде сматра да свако кукурузиште мора да има адекватно страшило, телевизију гледају и деца, ваља им скренути пажњу да – кад одрастају никако не би смели да личе на Смдибубу.
      
Као пуштена с ланца Смрдибуба је пре неки дан претила грађанину Душану Марковићу да ће му послати „моћне пријатеље“ само из разлога што јој је на Фејсбуку поставио питање о њеном НАТО лобирању! Не само то, Смрдибуба је прозивала и шефа Канцеларије ЕУ у Београду Мајкла Девенпорта „зашто присуствује прослави Светог Саве у једној београдској школи, јер Србја је секуларна земља“!?Подсећа на вођу секте или Бакуњиновог следбеника који спрема атентат на Руског цара, не бира средства и речи да прозове, увреди, да понизи Србе и Србију.
           
На друштвеним мрежама је називају “аспидом, глупачом, потурицом, зродом људским, добра за шофере из Раковице?, жеел јој (због Милице Ракић и НАТО подршци) да се распадне од осиромашеног уранијума или да и њено дате умре од осиромашеног уранијума, називају је још фашистичком дрољом, кучком, свињском фацом, олошем, говном, редефинисаним кретеном, најодватнијим лицем у Србији, вештицом, матором искомплексираном лезбачом,…”
       
Не слажем се с поменутим атрибутима, чак и неки моји пријатељи, који верују да је Смрдибубин проблем или у несрећном детињству, некаквом злостављању или фригидности, кажу она у животу није доживела радости љубави и секса – хтели су да то ставе на свој Фејсбук налог, а ја сам их убедио да то не чине. На крају, јесте Смрдибуба, али је некаква дама.
        
А кад су у питању поменути љубав и секс, Смрдибуба не упражњава те дисциплине. Има паметнијих И важнијих послова од поменутих смешних покрета. Смрдибуба је уз то личност крајности: Пре подне мрзи Србе – после подне страшно мрзи Србе. За то је и добро плаћена, а ради посао у којем ужива. Какав црни секс, у њеном свету мржња и новац су једини оргазмични појмови.   
          
Тачно је и то, признајем грех, како видим њено личе машта ме вуче у неку психо драму, директна асоцијација на Хичкокове сцене у хладном мрклом мраку, али Смрдибуба није за то крива. Верујем да је и мајка тешко носила своју љубав према детету, трпела је.
          
Али, у сваком случају добро је да нас има и таквих, све подсећа на Андрића – свака чаршија има свога Ћоркана- а зна се где је Ћоркану место. Чаршије које држе до себе не зову Ћоркана на саветовање мудраца, не зову га за славску софру, нити би му дозволиле да пише колумне у дневним новинама нити да гостује на ТВ.
 
Зна се где је место Смрдибуби! 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА