Најновије

НАТО разговори

Чујемо се, Војо, чувени хашки заточеник на увјетној слободи, и ја, некидан телефоном.

Емил Влајки (Фото: Јутјуб)

Пише: Емил Влајки -Па шта мислиш Емилијусе Влајкијусе? Шта ће бити?
-Што ће бити. Што ће бити. Исто мислим као и они што нас сад прислушкују.Сигуран сам да Србија неће никако у НАТО.
-Пусти твоје параноје. Уосталом, ко те пита за НАТО!
-Дај да завршим. Србија неће у НАТО, зато што је НАТО већ у Србији. Још само да се Русији осигура исти статус, па ће Срби бити најјачи у свемиру.
-Ти мене зај... Реци ми, хоће ли ме моји испоручити Хагу или неће?
-О томе ти и причам. Према Шеју, бившем портпаролу НАТО-а, НАТО земље су основале Хашки Трибунал, па су, дакле, те двије институције суштински иста ствар. А НАТО је одавно благонаклон према Србији и Србима.
-Измишљаш!
-Како измишљам? Јесте ли ти, те некада твоја лијева и десна рука, а садашње твоје двије метастазе, Вучић и Николић, били хероји отпора против агресије 1999.?
-Добро, ајде.
-Јесу ли сада они на власти?
-Па, јесу.
-А ти? Био си као гроф Монте Кристо у НАТО затвору 13 година. Па су те ипак пустили на слободу.
-Био сам тешко болестан.
-Били су Милошевић и Толимир тешко болесни, па их нису пустили.
-Немој ме малтретирати. Шта ми хоћеш рећи?
-Желим ти казати, да је НАТО-у прорадила савјест. Сада у марту, на годишњицу њихове војне интервенције, он ће се извинути Србији и српском народу. Чак ће и наоружати српску војску балистичким ракетама од којих су Хрвати у задњи час одустали.
-Зај... се на мој рачун. Пусти више причу о НАТО! Фино те још једном питам, хоће ли ме моји испоручити Хагу ил' неће?
-Ти још не схваћаш да си слободан. Имаш и од народа омиљену политичку странку. Сигурно ћеш проћи цензус на изборима у априлу.
-Који цензус? Имат ћу најмање 20% гласова.
-Претјерујеш као и обично!
-Задњи пут те питам, хоће ли ме моји испоручити Хагу или неће?
-Исти си као Мали Принц од Сент Егзиперија, који никада није одустајао од постављеног питања. То није добро питање. Суштински, нећеш бити испоручен. Трибунал ће те, наравно осудити на неку затворску казну. Не смије се избламирати. Не могу рећи да су те 13 година држали у затвору низашто. С друге стране, тебе фактички суде ради вербалног деликта.Дакле, добит ћеш такву казну, да ћеш одмах након тога коначно бити пуштен на слободу.
-И ти си ми неки доктор политичких наука! Тако ни 'мали Ђокица' не би замишљао Хашки Трибунал! Ови ће моји мало лити крокодилске сузе, али ће урадити оно што се од њих тражи.
-Уствари, имам и резервну варијанту. Дат ће ти мало већу казну, неправоснажну, на коју ћеш се ти жалити. Од тога ће проћи још пар година, Ако будеш за то вријеме парламентарно подржавао Вучића, уважит ће ти жалбу.
-Нисам никада био ничији полтрон, па ни Вучићев. А ни њега није брига за мене.
-Видим што те мучи. Али о Вучићу имаш криво мишљење, барем кад се ради о теби. Никада Вучић неће дозволити да се вратиш у Хаг! Он, у том погледу, има неког чојства, и осјећа моралну обавезу према теби. Поврх свега, српски народ, што год ми мислили о њему, будно прати ваш однос. Вучићев став у односу на твоје изручење ће умногоме утјецати на његов изборни резултат.
-Ништа ти не вјерујем, али нема везе. Плус тога сам сада запослен, па морамо прекинути овај разговор. Морам пред Скупштином спалити три заставе одједном: хрватску, НАТО и америчку. Здраво чувени докторе Влајкијусе Емилијусе. Из твојих уста, шта се моје казне тиче, у божје уши. Само запамти, по Ничеу, Бог је одавно мртав. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА