Најновије

Ђукановић: Спреман сам за настaвак дијалога без услова

ПОДГОРИЦА – Црногорски премијер и лидер владајуће Демократске партије социјалиста (ДПС) Мило Ђукановић изјавио је да је спреман да се „без икаквог условљавања” настави дијалог у Скупштини Црне Горе о условима за паралементарне изборе, предвиђене у овој години.
Мило Ђукановић (фото: Јутјуб принтскрин)

Мило Ђукановић (фото: Јутјуб принтскрин)

Дијалог је  раније прекинут, без договора, а један од разлога је и то што је за ДПС неприхватљиво да на функцији председника парламента и даље буде Ранко Кривокапић, након што је његова Социјалдемократска партија (СДП), до тада чланица владајуће коалиције, 27. јануара гласала против поверења Влади Црне Горе. Ђукановић је рекао да Кривокапић не може бити медијатор међупартијског дијалога већ само учесник као лидер СДП-а. Према речима Ђукановића Кривокапић је у разговорима о новим изборима постављао услове који су имали карактер покушаја „комесарског” уплитања у смену руководства Радио-телевизије Црне Горе и у управљање јавним предузећима у којима држава има власништво. Лидер ДПС-а оценио је да Црна Гора није у политичкој кризи, већ у „стању политичке конфузије”. Ђукановић је то стање објаснио чињеницом да Влада Црна Гора одавно има опозицију од стране СДП-а, као једне од чланица владајуће коалиције. Такође, по његовим речима, опозиција у Црној Гори би хтела да на власт дође без избора. Конфузију је, уз то, како је рекао, изазвала и околност да су све опозиционе политичке партије, па чак и једна владајућа, СДП, у овом мандату доживеле унутрашње поделе. „Опозиција би хтела да буде опозиција на власти, сви хоће да буду власт”, казао је Ђукановић, указујући на актуелену специфичност политичке климе у Црној Гори. Говорећи о својој ранијој понуди опозицији за улазак у владу, он је рекао да је опозицији у дијалогу о новим изборима, без посредовања Европске уније, понуђено много више него што је македонска опозиција добила уз европску медијацију. Одговарајући на разне оптужбе Кривокапића и тврдње да је његова СДП заслужна за политичке успехе Црне Горе, Ђукановић је рекао да се ни обнова независности државе, ни позивница за улазак у НАТО не би остварили да ДПС није био носилац те политике. Лидер ДПС-а подсетио је та партија у 25 година свог постојања никад није пала испод 40 одсто подршке грађана. Ђукановић је рекао и да влада пружа пуну подршку свим државним институцијама у борби са организованим криминалом и корупцијом, преноси Танјуг.
Прочитајте још:Мандић: Црна Гора је први пут против Србије и РусијеШИПТАРСКИ ПИР У МАКЕДОНИЈИ: Демолирали па спалили градилиште крста од 55 метара! (ВИДЕО)ГРЦИ У ШОКУ: Председник Европске комисије рекао Македонија, а не БЈРМ!
Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА