Најновије

ДАЧИЋ СА ЛАВРОВИМ: Србиjа и Русиjа успешно сарађуjу на свим пољима (ВИДЕО УЖИВО)

Oдноси између Русиjе и Србиjе се успешно развиjаjу у свим областима, сагласили су се данас први потпредседник Владе и министар спољних послова Србиjе Ивица Дачић и шеф руске дипломатиjе Сергеj Лавров.

Дачић и Лавров (Фото: РИА Новости)

Дачић, који од јуче борави у дводневној посети Москве, рекао је данас уочи састанка са Лавровим да је Русија један од најважнијих стратешких партнера Србије и да је Београд захвалан Москви на подршци у међународним организацијама по питању Косова, преноси Тасс.
"Да није Русије, Србија би била у много лошијој ситуацији кад је реч о Косову", рекао је он.
Дачић је истакао да се односи између Србије и Русије успешно развијају у свим сферама. "Планирамо да даље развијамо билатералне односе и припремамо се за потписивање неколико билатералних споразума и меморандума ", казао је он. И руски министар спољних послова је, на почетку састанка са Дачићем, оценио да Москва и Београд успешно развијају сарадњу у политичкој, економској, војној и техничкој области, наводи руска агенција. "Ценимо суштински политички дијалог", рекао је Лавров, подсетивши да на посете српског премијера Александра Вучића Москви у октобру 2015. и председника Томислава Николића у марту ове године. "Такође, руски премијер Дмитриј Медведев позван је да посети Србију", додао је шеф руске дипломатије. Лавров је рекао и да међувладин комитет за трговинску и економску сарадњу интензивно ради, а развија се и војна и техничка сарадња, о чему је Дачић разговарао са замеником руског премијера Дмитријем Рогозином и министом одбране Сергејем Шојгуом. "Надам се да ћемо данас имати прилику да детаљно разговарамо о нашој сарадњи у оквиру министарстава спољних послова, као и о питањима Европе, Балкана и међународног окружења генерално", закључио је Лавров. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА