Најновије

РЕВОЛУЦИЈА У СКОПЉУ: Заев повео демонстранте на државне институције! (ВИДЕО)

Демонстранти су изашли на скопске улице револтирани одлуком председника Македоније Ђорђа Иванова да аболира актере афере "Бомба".

Демонстрације у Скопљу (Фото: ЈуТјуб)

Јајима су гађали канцеларију Иванова након чега су отишли испред седишта владајуће партије ВМРО-ДПМНЕ и испред зграде Владе. На улице су изашле и јаке полицијске снаге. Лидер македонске опозиције Зоран Заев каже да је председник Ђорђе Иванов, одлуком да аболира актере афере "Бомба", извео државни удар. Одмах након што је Иванов помиловао актере афере прислушкивања, неколико стотина присталица опозиције окупило се у центру Скопља. Окупљени су скандирали против председника Иванова. Кордон полиције их је спречио да дођу до зграде након чега су демонстранти јајима гађали и полицију. Присуство полиције је након тога појачано у граду. Демонстранти су након тога јајима гађали канцеларију македонског председника.
"Од данас у Македонији не постоји правна држава... Тражимо да Иванов хитно поднесе оставку. Уколико то не учини, довешће земљу пред експлозију", рекао је Заев новинарима у Скопљу, недуго пошто је председник Иванов аболирао све политичаре укључене у аферу прислушкивања. Заев је навео да ће повести становнике Македоније на пут ка "повратку демократије". "Ако је неко до сада и имао дилему, Иванов је то данас разрешио", рекао је Заев. "Нису сви криминалци, и ја не прихватам ову одлуку. Ја, Зоран Заев, предводићу грађане у бици за враћање уставног поретка, на улицама, на протестима по градовима и по селима. Или Груевски, или Македонија!", рекао је лидер опозиције Зоран Заев. Извор: РТС/Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА