Најновије

УДРУЖЕЊЕ ПОРОДИЦА СА КИМ: Ухапсите албанског лобисту Чеду, Багзијеве оптужбе све говоре!

БЕОГРАД - Удружење породица киднапованих и убијених са КиМ захтева хапшење лидера ЛДП Чедомира Јовановића, политичара који лобира за независно Косово, и који је био део ДОС-овског режима који је ослободио хиљаде албанских злочинаца, чиме је онемогућена њихова размена за отете Србе, наводи се у саопштењу тог удружења.

Чедомир Јовановић у шркипцу (фото: Јутјуб принтскрин)

Како се истиче, одлука ДОС-овског режима да се из српских затвора ослободи 2.108 албанских терориста и злочинаца била је кобна за породице киднапованих Срба. Због свега тога, Удружење упозорава да би било кобно да Чедомир Јовановић након избора поново дође на власт или да добије посланички имунитет. Због тога подсећају тужиоца да може да покрене кривични поступак већ на основу бројних оптужби које је изнео Багзи. "Заштићени сведок Дејан Миленковић - Багзи је тужилаштву и судијама ДОС-овског режима у процесу убиства премијера Ђинђића, тврдио: "5. октобра 2000. године Чедомир Јовановић је са више маскираних терориста напао Полицијску станицу Стари град, која се налази у улици Мајке Јевросиме. У том нападу су разоружали полицајце и из магацина однели сандуке са пушкама и пиштољима. На питање тужиоца Миљка Радосављевића: "Где је однето украдено наоружање?", речено је да је Чедомир Јовановић предао исто Бухи Чумету". 
Даље се наставља о другим оптужбама против Чедомира Јовановића где је Багзи дао шокантну изјаву: "Ја сам лично предао коверту са милион и по немачких марака Чедомиру Јовановићу, код хотела Хајат, од откупа Мишковића.", наводи се у обраћању и и захтева да држава Србија као и државне институције, поступе по закону о кривичном поступку "и ухапсе Чедомира Јовановића за почињена кривична дела".
"Ако је Багзи убедио тужиоце и судије ДОС-овског режима и "помогао" да Легија, Звездан Јовановић и други добију по 40 година затвора због убиства премијера Зорана Ђинђића, сматрамо да тужиоци и судије морају поступити и применити исти закон. Пре свега јер наведене оптужбе заштићеног сведока тужилаштва, изнете против Чедомира Јовановића, морају бити кључни разлог да се поступи по законима државе Србије и у случају наведеног. Ако тужилац не подигне оптужницу, Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији поднеће кривичну пријаву у својству грађанина, где ће кључни сведок бити Дејан Миленковић - Багзи", наглашава се у писму.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА