Најновије

Хрватска логика легализовања усташког поздрава: "'За дом спремни' четничким хордама ледио крв"

ЗАГРЕБ - Председник хрватског Демократског савеза националне обнове каже да нико не доводи у питање злочине у Јасеновцу, али да “За дом спремни” треба легализовати.

Повратак црнокошуљаша на велику сцену (Фото: Јутјуб)

Осим тога, Анто Ђапић је истакао да Координација јеврејских општина и СНВ одбијањем да дођу на службену комеморацију у Јасеновац на најгрубљи начин вређају хрватско друштво и народ, као и хрватску владу, која је државни покровитељ комеморације.

Како каже, реч је о директном нападу на министра културе Златка Хасанбеговића, који би требало да дође на комеморацију, јер је реч о догађају који финансира његово министарство.

"Сматрам да ће Хасанбеговић доћи да ода поштовање према жртвама Јасеновца, које никада нико у Хрватској не доводи у питање, као ни карактер режима који је радио то што се радило у Јасеновцу", наводи Ђапић.

Међутим, он је у исто време у име своје странке изразио подршку потреби законског легализовања поздрава "За дом спремни".

Како каже, у његовој странци тај поздрав не сматрају усташким, него поздравом добровољаца ХОС, "који је ледио крв у жилама четничким хордама које су нападале Хрватску".

"Разумем како то смета Шешељу, Вучићу, Николићу, Пупавцу, али не смета већини хрватског народа. Ту иницијативу треба подржати. Имамо инструменте да то изборимо, нарочито ако се настави оваква хајка на добровољце ХОС и поздрав ‘За дом спремни’, а то је хрватски национални референдум којим можемо, коначно, и ту ствар разјаснити у Хрватској", закључио је Ђапић. Извор: Јутарњи лист

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА