Најновије

НОВО СКРНАВЉЕЊЕ: Албанци "планинарили" по Храму Христа Спаса у Приштини! (ФОТО)

ПРИШTИНA - Приштински медиjи обjавили су фотографиjе на коjима се виде двоjица мушкараца како се пењу до наjвише куполе недовршеног православног Храма Христа Спаса у Приштини, што jе наjоштриjе осудио заменик косовског премиjера Бранимир Стоjановић, наводећи да jе реч о jош jедном од многоброjних скрављења тог храма.

Албанци се пењу на цркву (фото: Индексонлајн принтскрин)

Двојица "алпиниста изазвала су сама себе, пењући се до врха цркве" - овако је косовски портал Индексонлајн описао најновије скрнављење храма Христа Спаса у Приштини. Ово је, међутим, само једно у низу скрнављења ове цркве од 1999., а друго по реду "доказивање алипинистичких вештина" на зидовима храма.   Индексонлајн је уз текст, са насловом - "Алпинистички изазов - до врха православне цркве у Приштини", објавио и неколико фотографија на којима се види да су се младићи попели до највише куполе ове цркве, где су и провели неко време седећи. 

Овај портал навео је и да младићи нису ометани током "своје акције", подсећајући истовремено да је "ова српска православна црква подигнута у време произвољних закона режима Слободана Милошевића у дворишту Универзитета у Приштини".  "Након многоброjних скрнављења, претварања храма у jавни тоалет, боравка бескућника, снимања неприкладних спотова, храм Христа Спаса jе опет на мети оних коjи не поштуjу светиње. Два мушкарца коjа су се попела до врха цркве, не поштуjући ни цркву, ни православне вернике, тешко да поштуjу и своjу веру", казао jе Бранимир Стоjановић. Стоjановић jе од надлежних затражио да утврде ко су та два младића коjи су се дрзнули да у време часног поста пред jедан од наjвећих српских празника почине овако нешто и да ли jе реч о истим људима коjи су се на исти оваj храм попели пре нешто мање од годину дана.
Стоjановић jе jош jедном поновио да се храм Христа Спаса у Приштини мора обезбедити и да се починиоци мораjу казнити. Извор: Танјуг, kossev.info

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА