Најновије

ЂУКАНОВИЋ: Близу смо потписивања споразума с опозицијом

Споразум о слободним и фер изборима између власти и опозиције биће потписан у наредних неколико дана, поручио је премијер Црне Горе и лидер Демократске партије социјалиста (ДПС) Мило Ђукановић.

Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб)

„Близу смо потписивања споразума власти и опозиције. Партија на чијем сам челу је била инспиратор тог укупног пројекта и дала је све оно што је било неопходно дати да се до споразума дође”, казао је Ђукановић.
„Управо сам у име те политике понудио опозицији један врло издашан пакет за сарадњу у наредном периоду. Мислим да смо у ових неколико месеци остварили озбиљне помаке на том плану.”
Објашњавајући услов опозиције да ће споразуме тек потписати када Радојка Рутовић поднесе оставку на место директора Јавног сервиса, Ђукановић је Радију Тиват рекао да ће и та препрека бити уклоњена.
„Остало је још једно питање око којег траје неспоразум на релацији власт–опозиција. Моје очекивање је да ћемо и тај проблем у најскоријем периоду превазићи и да бисмо у року од неколико дана свакако могли имати потписан политички споразум, при чему се стварају услови за слободне и фер изборе”, навео је он.
Ђукановић је окривио опозицију да покушава „неодговорно, уцењивачки да утиче на уређивачку политику јавног сервиса Телевизије Црне Горе”.
„Инсистирање опозиције на променама у јавном сервису јесте озбиљан удар на оно што су тековине демократског развоја. Нипошто нисмо пристали на формулације које је опозиција нудила у политичком споразуму. Захваљујући политичкој галами опозиције и медијској галами, може се стећи утисак да је јавни сервис нека мрачна ниша црногорске медијске сцене. Ја имам потпуно супротно мишљење. Ја мислим да је јавни сервис у Црној Гори најпрофесионалнија медијска кућа у Црној Гори, најобјективнија, најотворенија у којој врата нису затворена за било кога. Данас кад погледам јавни сервис, у односу на друге медије, врло сам поносан на то како ради Радио-телевизија Црне Горе”, поручио је премијер.
По њеовим речима, у појединим медијима често нема простора за власт, јер би „неки који себе воле да зову независним медијима желели да једноумље с тих медија пренесу и на јавни сервис”. Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА