Најновије

ПУТИН НЕЗАДОВОЉАН СТАВОВИМА ТУРСКИХ ЛИДЕРА: Блокиран приступ Спутњику у Турској

До блокаде је дошло кратко након што је руски председник Владимир Путин критиковао турске лидере.

Путин - Спутник (Фото: Јутјуб)

Интернет страница руске државне новинске агенције Спутњик блокирана је у Турској, казао је у петак турски главни уредник Махир Бозтепе агенцији Рojтерс. До блокаде је дошло кратко након што је руски председник Владимир Путин критиковао турске лидере.
Овај потез ће вероватно ојачати тензије између Москве и Анкаре које су већ високе након што је Турска оборила руски ратни авион прошле године.
„У Турској нема приступа порталу Sputniknews.com и његовим поддоменама у Турској. Послали смо упит регулаторној агенцији да сазнамо разлоге за овај потез. Уопште нисмо очекивали блокаду“, каже Бозтепе.
Агенција Ројтерс није успела да добије коментар турских телекома и интернет регулаторних агенција. Међутим, на порталу регулаторне агенције се наводи како је реч о „административној мери“ која је подузета према Sputniknews.com.
Жестока цензура
Такве мере се обично користе када власти желе блокирати приступ неким интернет страницама у Турској.
Главна уредница Спутњика у Москви Маргарита Симонyан описала је блокаду као „даљи потез жестоке цензуре“ у Турској и да је портал ове агенције блокиран од четвртка вече, неколико сати након изјава Путина.
„Ми имамо проблема са неким турским политичким лидерима чије понашање и акцијама сматрамо неподесним“, изјавио је руски лидер.
Спутњик је основан 2014. године како би се промовирали руски ставови у иностранству. Део је државне медијске куће Росиа Сегоднyа. Извор: Ал Џазира

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА