Најновије

Вечити дерби: Звезда за хет-трик, Партизан за част

Од 18 часова на стадиону 'Рајко Митић' на програму је 151. вечити дерби између Црвене звезде и Партизана.

Кореографија 149. дерби( Фото: Јутјуб)

Оба претходна дуела у регуларном току Суперлиге добили су црвено-бели – најпре славивши 3:1 пред својим навијачима, а потом и на гостовању у Хумској – 2:1.
Екипа Миодрага 'Грофа' Божовића у први од седам сусрета у плеј-офу за титулу улази са 14 бодова предности у односу на тим Ивана Томића, па би у случају новог тријумфа дошла на само бод од 27. титуле првака државе.
Звезда се налази у страховитој серији од 29 мечева без пораза, док је Партизан везао шест тријумфа. 
“Тешко је говорити о дербију а не понављати се. Највећа утакмица на овим просторима, није битно стање на табели, ни форма, победјује онај ко се бољи пробуди ујутро. Надам се да ћемо то бити ми”, рекао је Божовић, “Без обзира на то што се говори да смо већ шампиони, има ту лукавих изјава. Додатни мотив постоји јер нам је потребан бод да бисмо математички били први. Не допада ми се нови систем, наградјује екипе које су освојиле мање бодова. Требало је да будемо шампиони пре шест месеци” Тренер најтрофејнијег српског клуба открио је и да ће Марко Грујић бити спреман за највећу српску утакмицу, као и да његов тим мора да обрати посебну пажњу на Сашу Илића, Немању Михајловића и Дарка Брашанца.  С друге стране, тренер Партизана Иван Томић рекао је да његов тим са много више самопоуздања улази у нови окршај са вечитим ривалом.  "Прва утакмица плеј-офа, утакмица која због бодовне ситуације нема неки велики значај, што се тиче Звезде, али што се тиче нас веома битна јер желимо да наставимо победнички низ и останемо на другом месту на табели. Против кога год да играмо, Партизан увек иде на победу. Надам се доброј и фер утакмици и да ће сви присутни уживати о изванредној фудбалској представи”, рекао је Томић, "Прошло је месец и по дана, од тада смо одиграли шест-седам утакмица и имали велики број тренинга. Трудимо се из недеље у недељу да урадимо све оно што увежбавамо. Ниво самопуздања је на неупоредиво вишем нивоу јер смо у тај дерби ушли после пораза од ОФК Београда, а сада стижемо са серијом победа и имамо разлог да верујемо у себе".  Шеф струке клуба из Хумске истакао је да и даље није извесно да ће Валери Божинов бити спреман за утакмицу. Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА