Најновије

Забрана српских личних докумената на КиМ је резултат погубних бриселских преговора

БЕОГРАД – Спречавањем слободе кретања и одузимањем легално стеченог права на поседовање личних исправа матичне државе грубо се нарушавају елементарна људска права Срба са КиМ. Овим се наставља деградација суверенитета над подручјем јужне покрајине. Чињеница која додатно забрињава је и изјава косовских званичника да је оваква одлука у складу са бриселским преговорима и у јануару ове године отвореним Поглављем 35 у преговорима Србије са ЕУ – саопштио је Српски сабор Заветници реагујући на претње тзв. приштинских власти.

(Фото: Заветници)

Заветници кажу да су овакве тврдње представљају непосредан доказ да је политика бриселских преговора коју предводи актуелни режим пут ка потпуној предаји Косова и Метохије у руке шиптарских екстремиста и постепено заокруживање косовске државности.
– Српски сабор Заветници је у више наврата упозоравао српску јавност да су преговори у Бриселу као и преговори у оквиру Поглавља 35 начин да се Србија натера на добровољно одрицање од сопственог Устава и Резолуције 1244 и гашење преосталих државних институција у јужној покрајини чиме би и формално признала тзв. државу Косово. Сматрамо да је ради очувања територијалног интегритета и заштите права српског народа на КиМ неопходно под хитно прекинути сваки вид односа са приштинским властима. Инсистирамо на покретању озбиљне дипломатске борбе за враћање питања јужне српске покрајине под окриље УН, прекиду преговора у оквиру Поглавља 35 са ЕУ и поништавању свих бриселских споразума како претходне тако и садашње власти – саопштавају Заветници који на предстојећим парламентарним изборима наступају под бројем 10 на гласачком листићу.
Извор: oslobodjenje.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА