Најновије

Хрватско појачање за ЕУРО2016 - Луис Ибањез?

Леви бек Црвене звезде Луис Ибањез могао би да заигра за репрезентацију Хрватске на Европском шампионату у Француској, преноси Јутарњи лист.

Луис Ибањез( Фото: Јутјуб)

Како се наводи, Аргентинац који има хрватски пасош, дуго је носио дрес загребачког Динама игра у животној форми, са девет голова и 12 асистенција један је од најзаслужнији за Звездину титулу и био би идеално решење за Хрватску.
Наиме, селектор Анте Чачић због повреде Јосипа Пиварића нема решење на позицији левог бека, коју су ранијих година покривали Данијел Прањић и Иван Стринић.
Јутарњи лист подсећа да би, уколико добије позив, Ибањез постао тек други Звездин играч у дресу Хрватске, након Роберта Просинечког, а у наслову се потенцира чињеница да је он први странац капитен у историји црвено-белих.
За Јутарњи је све најлепше о играма Ибањеза говорио и поцасни председник Црвене звезде Драган Џајић.
"Ибањез је за мене најпријатније изненађење, феноменално је борбен, храбри саиграче, заменик је капитена. Што се мене, а и Звезде тиче, хоће ли играти за хрватску репрезентацију, то је само његова одлука", рекао је Џајић.
Легендарни хрватски тренер Мирослав Цхиро Блажевић, у свом стилу, каже да би Ибањезов наступ за Хрватску могао да побољша односе између Србије и Хрватске.
"Мислим да је то већ фудбалска дипломатија, можда би наступ Звездиног капитена за Хрватску био први чин помирења две државе напетих односа. Замислите, Аргентинац мири Хрвате и Србе", истакао је Блажевић.
А сам Ибањез истиче да није оптерећен позивом, али да је спреман, ако стигне.
"Нисам оптерећен позивом, играм на супер нивоу, у једној изузетно спортској атмосфери и дајем све од себе клубу за који играм, као што сам давао и у Динаму. Ако позив дође, спреман сам за репрезентацију, јер ми је окружење познато, играо сам са већином играча у Динаму. Врсаљко, Бадељ, Манџукић, Брозовић, Пјаца, Ковачић, све су то моји бивши саиграчи и пријатељи, знамо се у душу", изјавио је Ибањез.
Наступ у Француској сигурно би му "повећао цену на тржишту" и био још једна препорука за прелазак у Бенфику где игра његов најбољи пријатељ из дана у Боки Јуниорс Николас Гаитан. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА