Најновије

УПОЗНАЈТЕ НОВУ ЕВРОПУ: Сенегалка и Пакистанац главни претенденти за лидере Француске и Лондона

Да ли се остварују црна предвиђања свих оних који су још од половине прошлог века упозоравали да ће досељеници "појести" домицилне народе западних земаља или је ово логичан след колонијалне политике коју су водили (и воде) већ вековима, тек "досељенички фактор" полако преузима полуге власти на западу Старог континента.

Рама Јаде и Садик Хан (Илустрација: Правда)

Рама Јаде је француска политичарка сенегалског пoрекла. Она је у 32. години постала државни секретар за људска права у Влади Француске. Сада 39–годишња заменица председника Радикалне партије Француске Рама Јаде најавила је своју кандидатуру на изборима за председника Француске који се одржавају наредне године, преноси Спутњик.
Судећи према њеном изгледу, није мало вероватно да ће ова тамнопута политичарка бити озбиљан кандидат, а у случају да буде изабрана за председницу Французи ће моћи да кажу да имају једну од најлепших председница на свету. 
Са друге стране Ламанша имамо донекле сличну ситуацију. Иако не поседује лепоту као његова француска колегиница, Садик Хан, четрдесетосмогодишњи Пакистанац (Британац пакистанског порекла, како би правилно звучала формулација његове националности), је према тврдњама енглеских политиколога апсолутни фаворит за новог градоначелника Лондона. Овај лабуриста је у својој предизборној кампањи успео да "прескочи" покретање питања његове муслиманске вероисповести ставивши фокус на своје порекло као "сина возача аутобуса", што му је донело унапред приписану победу над противкандитдатом Заком Голдсмитом, који потиче из милијардерске породице и нема додирних тачака са "обичним светом". Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА