Најновије

БАНГЛАДЕШ: Џихадисти заклали професора енглеског језика!

ДАКА - Исламска држава (ИД) преузела је одговорност за убиство универзитетског професора у Бангладешу, кога су данас нападачи мачетама изболи до смрти, а полиција је навела да овај напад подсећа на раније нападе исламиста на секуларне и атеистичке активисте.

Џихадисти (Фото: zerocensorship.com)

Нападачи су готово одсекли главу професору енглеског језика Резаулу Кариму Сидику (58) када су га напали отпозади док је ходао улицом ка аутобуској станици у граду Раџшахани на северозападу Бангладеша, саопштила је полиција, преноси АФП.
ИД је преузела одговорност за убиство Сидика, четвртог професора Универзитета у Раџшаханију кога су убили исламисти.
"Борци ИД убили су универзитетског професора због тога што је позивао на атеизам у граду Раџшахани у Бангладешу", јавила је новинска агенција ИД Амак.
Људи блиски Сидику кажу да он никада није говорио против религије, али да је можда нападнут због улоге у вођењу музичких и књижевних група.
Стотине студената одржало је протесте након што је објављена вест о убиству Сидика, тражећи хапшење нападача, саопштила је полиција.
Раније данас, комесар градске полиције Мохамад Шамсудин рекао је француској агенцији да полиција, на основу природе напада, сумња да га је извела екстремистичка група и да образац напада подсећа на убиства која су раније извели исламистички екстремисти.
Екстремисти су узимали за мете и секуларне блогере и студенте у низу убистава која су изазвала гнев и пробудила страхове да је слобода говора угрожена у Бангладешу, где муслимани чине већину. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА