Најновије

НИЈЕ НЕГО: Покондирена Колинда о блокади Србије

Хрватска председница Колинда Грабар Китаровић изјавила је, говорећи о односима са Србијом, да "оно што Хрватска тражи није никакво билатерално питање, него питање испуњавања приступних критеријума", истих они које је и сама Хрватска морала да испуни.

Колинда Грабар Китаровић уцењује Томислава Николића! (Фото: Јутјуб)

Упитана да ли Хрватска намерава да блокира Београд у европском приступном процесу, она је у интервјуу за "Јутарњи лист" рекла да ту није реч о блокади.
Додала је и да хрватска дипломатија има задатак да објасни ЕУ да није реч о спору између Хрватске и Србије, него о томе да Србија мора да усвоји европске стандарде, пренела је Хина.
Грабар Китаровић је, такође, рекла да ове године не иде ни у Јасеновац нити у Блајбург, јер не жели да учествује у идеолошким поделама.
- Не желим као председница да учествујем у даљем интензивирању идеолошких подела, желим то да завршим, јер сматрам да политиканство око Јасеновца и Блајбурга поново виктимизује њихове жртве. Жртве заслужују достојанство, пијетет и мир - истакла је Грабар Китаровић у интервјуу за "Јутарњи". Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА