Најновије

(УЖИВО ПРАЋЕЊЕ - ЗАВРШЕНО) ОПОЗИЦИЈА УЈЕДИЊЕНА НА ПРОТЕСТУ: "Ово је почетак краја Вучића!" (ФОТО)

БЕОГРАД - Испред зграде у којој се налази Републичка изборна комисија окупљени су грађани који су незадовољни, како они сматрају, изборном крађом. Поред коалиције Двери-ДСС, протестима се придружили и лидери, чланови и симпатизери других опозиционих странака. Према проценама, окупљено је око 3.000 грађана.

Лидери опозиције на протесту испред РИК (Фото: Правда)

13.55 На крају скупа обратио се лидер ДС Бојан Пајтић и рекао да су грађани желели да и коалиција ДСС-Двери и коалиција око Бориса Тадића пређу цензус и да не може Вучић то да мења. 13.50 Председник Двери Бошко Обрадовић рекао је да су грађани Србије желели да види у Народној скупштини окупљене изборне листе и да неће дозволити да се воља грађана краде. Он је затражио смену председника РИК-а и директора Завода за статистику. – Неће СНС одређивати резултате избора у Србији већ грађани Србије – рекао је Обрадовић Oн је позвао Вучића да на Васкрс изађе и призна истину тј. да призна да је изведена изборна крађа и да призна праве резултате избора. – Не можеш ти да формираш опозицију у Скупштини Србије – поручио је он Вучићу. Он је позвао грађане да 4. маја изађу на изборе на местима где се они понављају и да се деси победа против СНС-а. – До рушења режима Александра Вучића – поручио је он. 13.45 Борис Тадић је рекао да Вучић противник демократије и да је због изборне крађе доведен у питање легитимитет читаве власти. – Сваки глас мора да буде брањен – поручио је Тадић. 13.40. Чедомир Јовановић је рекао да је овај протест доказ да се народ више не боји Вучића. Он је истакао да су ЛДП и Двери на различитим политичким позицијама, али да се слажу да изборна крађа не сме да се толерише.

13.35 Лидер „Доста је било“ Саша Радуловић рекао је да је Вучић највећи губитник избора. Он је реко да је Вучић упркос томе што је имао десетоструко више новца и медија од других, да иако је проширио своју коалицију, добио мање мандата него на прошлим изборима. – Вучић је изгубио изборе упркос свим манипулацијама које је извршио - рекао је Радуловић и оптужио премијера за изборну крађу. - ДСС-Двери ће сигурно прећи цензус, а ово је уједно почетак краја Вучића - нагласио је Радуловић.

13.30 Вучић је од политике у Србији направио каљугу – поручила је председник ДСС Санда Рашковић Ивић. Она је рела да они који краду изборе прижељкују сукобе у Србији, алудирајући на Вучића и СНС. Она је оптужила Вучића да од Србије жели да направи Северну Кореју. – Не можеш да радиш ово докле хоћеш, ћераћемо се још са тобом Александре Вучићу – рекла је она.

Иначе, на скупу су били присутни и чланови Образа који су напустили скуп по доласку лидера ЛДП Чедомира Јовановића. – Када се појавио Чеда ми смо напустили скуп, као што сам и обећао. Он и Чанак су србомрсци пар екселанс и са таквима заиста немамо шта да тражимо. И даље мислим да је Вучић, са својим НАТО лобистима Јеленом Милић, Соњом Лихт, Иваном Вејводом… у овом тренутку најбоља америчка инвестиција – рекао је Младен Обрадовић. 13.25 Лидери опозиције су стали пред окупљене грађане.

13.15 Стигли и остали лидери опозиције - Бојан Пајтић, Саша Радуловић, Чедомир Јовановић, као и челни двојац коалиције Двери-ДСС Бошко Обрадовић и Санда Рашковић Ивић.

13.10 Тренутно се испред седишта РИК-а налазе Јанко Веселиновић, Душан Петровић, Никола Сандуловић и Борис Тадић.

Лидер Двери Бошко Обрадовић је позвао све чланове опозиционих странака, али и све који поштују право на изборну вољу, да се окупе испред РИК-а како би указали на катастофалне размере прекрајања изборне воље коју врши режим Aлександра Вучића.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА