Најновије

ВУЛИН УЗВРАЋА: Ујединила вас је мржња према Вучићу и жеља да Србија постане Украјина или Македонија

Потпредседник СНС Небојша Стефановић оценио је данас да су опозиционе странке, представници бившег режима и мањих удружења, на данашњем протесту доживели дебакл. Лидер ПС и коалициони партнер СНС Александар Вулин оценио је да протест није ништа друго да група људи уједињена у мржњи према Вучићу са циљем да Србија постане Македноија или Украјина.

Александар Вулин (Фото: Јутјуб)

"Тражимо од њих да прихвате чињеницу да су претрпли жесток пораз и огроман дебакл на овим изборима", рекао је Стефановић на конференцији за новианре у седишту СНС.
Он је рекао да се испред седишта РИК у Београду окупило око 1.700 људи, који су, каже, организовано аутобусима дошли из Краљева, Панчева...
"Толико су могли да се окупе Пајтић, Тадић, Јовановић, Обрадовић, Петровић, Веселиновић, али и Младен Обрадовић, Сандуловић. Кад одузмете све те сјајне величине, запитам се колико је народа било", рекао је Стефановић.
Он је навео да су се окупили они који су за и који су против НАТО, они који су против отварања фабрика, који су пљачкали од хендикепиране деце.
"Они су крали на изборима и тако се понашали и зато мисле да ће се сви понашати као они", рекао је Стефановић и упитао Бојана Пајтића на ком је то месту наводно гласао човек који има више од 100 година.
За разлику до њих, Александар Вучић се понаша 20 пута поштеније, он хоће да демократски влада, а он и би само да врате све привилегије, додао је Стефановић, поручивши: "Нећемо им то дозволити".
"Ми водимо политику тако да штитимо грађане, али нећемо да штитимо њихову бандитску политику", поручио је Стефановић.
Он је рекао и да на изборима одржаним у недељу, 24. априла, забележено најмање изборних неправилности у последњих 10 до 15 година.
Према његовим речима, лидери опозиционих партија покушавају да задрже привилегије, фотеље и власт "где год могу, али их градјани не желе".
Стефановић је рекао да лидери опозиције могу да се "понашају како год желе, али у складу са законом", али је упозорио да им неће бити дозвољено да се служе насиљем.
Он је рекао да је на протесту опозиције вербално нападнута новинарка ТВ Пинк и да очекује да ће тај напад осудити и новинарска удружења.
Вулин: Њихова мржња је огромна
Вулин је рекао да је мржња људи који су организовали протесте огромна.
- Ако у тој мржњи и Србија постане Укрјина или Македонија, па шта. Ово што смо данас гледали није ништа друго - рекао је Вулин.
Он је упитао и зашто се напада РИК пре него што су избори завршени.
- Зашто се не сачека крај избора? У којој земљи на свету странке могу да упадају у просторије изборне комисије? Не чека се зато што је ово начин да се скрене пажња - упитао је Вулин.
Он је рекао да све што се данас дешава има за циљ да обесмисли воља грађана.
- Онај ко је на ивици цензуса на може за себе да тврди да одражава вољу народа. Надају се да ће кренути у македонску или украјинску авантуру - поновио је.
Стефановић о Врачару
Стефановић се осврнуо и на београдску општину Врачар и нацео да се ради о томе да је коалиција ДС и Радуловића освојила комотну већину.
- Нисам тиме задовољан, јер је било пљачке на Врачару. Жао ми је што су Врачари доведени у заблуду на овај начин. Војводину су упропастили јер су исти људи 20 година пљачкали. Београд је пре 2014. имао 20 одсто дефицита, то је неиудрживо. Што се тиче Врачара, не интересује нас да негде неом нешто отимамо. Ова влада неће дозволити да се новац грађана отима - рекао је он. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА