Најновије

ОВО ЈЕ ПУТИНОВ ОДГОВОР: Русија одузима имовину Амбасади САД, а осим тога...

Москва као одговор на америчке санкције оставља себи право на реципрочне мере које могу дотаћи америчке интересе, наводи се у саопштењу Министарства иностраних послова Русије.

Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

Како се наводи у саопштењу руског спољнополитичког ресора, Москва забрањује америчкој амбасади да користи викендицу у Сребрном бору, као и складишта у Дорожној улици, наводи се у саопштењу МИП-а Русије.    
Русија је предложила Америци да од 1. септембра смањи број дипломата у складу са бројем руских дипломата у САД.
То значи да ће се укупан број персонала у америчким дипломатским и конзуларним установама смањити на 455.
„Доношење новог закона о санкцијама показало је да су односи са Русијом постали жртве унутарполитичке борбе у самој САД. Осим тога, нови закон има за циљ, користећи политичке инструменте, да се створи неправедна конкуренција за САД у глобалној економији“, наводи се у саопштењу.
Извесни кругови у Вашингтону желе отворен сукоб са Москвом, додали су они.    
„Добро је познато да је Русија радила и наставиће да ради све што може како би нормализовала дипломатске односе, унапређивала везе и сарадњу са САД о најважнијим питањима из међународне агенде, укључујући пре свега борбу против тероризма, ширења оружја за масовно уништавање, спречавање трговине дрогом, нелегалне миграције, заштиту сајбер простора итд. Полазимо од тога да се светски проблеми ефикасно могу решити само заједничким напорима. Уверени смо да већина људи на планети има такав став“, закључује се у документу. Зашто је Расмусен у паници због Путина, читајте ОВДЕ. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

ВУчић признаје Косово и уводи санкције Русији?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА