Најновије

ОБАМА И СТОЛТЕНБЕРГ: Либија поново у првом плану Западне алијансе

Амерички председник Барак Обама састао се са шефом НАТО пакта Јенсом Столтенбергом, а разговарали су о појединим актуелним темама као што су борба против Исламске државе и ситуација у Либији.

Столтенберг код Обаме (Фото: ЈуТјуб)

Амерички председник Барак Обама и генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг разговарали су у Вашингтону о томе на који начин Алијанса може да помогне у обуци снага за борбу против Исламске државе. Након састанка, Обама и Столтенберг су поручила да би НАТО могао да пружи значајнију помоћ у борби против Исламске државе у Либији. Ово је поприлично иронично ако се има у виду да је Либија постала топ дестинација за терористе управо због чињенице да је као држава уништена 2011. за време НАТО агресије на њу. Ипак, Обама, под чијом је командом Либија и разорена, сада у потпуности игнорише ту "епизоду" као да се никад није ни десила.
"Настављамо активну сарадњу у вези операција, нарочито на местима као што је Либија где с радом управо почиње нова Влада", рекао је Обама у разговору с новинарима након састанка са Столтенбергом. Обама је, такође, истакао и да НАТО "и даље представља камен темељац колективне одбране за САД и Европу". Извор: агенције

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА