Најновије

Заветници: Србији је потребна темељна обнова културе!

Листа "За слободну Србију- Заветници-Милица Ђурђевић" организовала је у Медиа центру у Београду конференцију за новинаре под називом “Препород српске културе и нови Закон о култури”.

Заветници представили програм за културу (Фото: Медиа центар)

Они су говорили о односу државе према култури, "лошим законским решењима која воде ка деградацији културног живота" у нашој држави и програму Заветника за обнову и опоравак српске културе. 
Професор Божидар Зечевић, први од кандидата за народног посланика на листи Заветника "За слободну Србију" истакао је да је положај културе у Србији катастрофалан јер се годинама радило на њеном систематском уништавању. Он је предложио хитну израду свеобухватне стратегије за обнову српске културе и националне баштине.
- Србији је потребна темељна обнова културе као и укидање постојећег и прављење новог Закона о култури - поручио је Зечевић.
Јелена Недељковић, члан Главног одбора Заветника и кандидат за народног посланика наше листе поручила је да Заветници сматрају да Србија не може започети никакву државотворну и привредну обнову без културне, духовне и моралне обнове. Она је истакла да Заветници сматрају да је обнова српске културе једна од основних претпоставки за очување идентитета и опстанка државе и народа. 

- Најављујемо да ћемо у свом политичком деловању инсистирати на отварању питања програмских критеријума и одбране јавног морала у медијима, посебно оних са националном фреквенцијом. Такође сматрамо да је неопходна ревизија уџбеника за основне и средње школе, у којима се фалсификују чињенице које се тичу српске историје и промовишу вредности супротне јавном моралу - рекла је она. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА