Најновије

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ПОЛИЦИЈА УБИЈА ДЕМОНСТРАНТА: Упуцан афроамериканац, народ ван себе од беса! Шефица службе поднела оставку!

Мушкарац, касније идентификован као Рајшард Брукс, уперио је пиштољ за омамљивање (електрични пиштољ) у полицајца пре него што је он пуцао на њега и убио га, показују камере са лица места.

Полиција у Америци убила демонстранта (Фото: принтскрин са Твитера)

Градоначелнк Атланте Кејша Ленс Ботомс рекла је да је шеф полиције, која је часно обављала своју дужност више од две деценије, поднела оставку због жеље да Атланта буде смислен модел како би реформа полиције требало да изгледа у овој земљи, преносе Еј Би Си њуз.

Њена оставка би требало да обнови поверење очајнички потребно нашој заједници, нагласила је градоначелница. Она је затражила и тренутни отказ за полицајца који је пуцао, а чији идентитет није објављен.

- Не верујем да је ово била оправдана употреба смртоносне силе и зато сам затражила отказ за полицајца - рекла је градоначелница.

Како преноси Њујорк тајмс, Рајшард Брукс имао је 27 година и био је афроамеричког порекла. Њега је убио полицајац беле расе.

Пиштољ за омамљивање претходно је отео од једног од полицајаца након што је пао на алко-тесту и опирао се хапшењу. Како наводи Федерални истражни биро који истражује случај, инцидент је отпочео када су полицајци позвани јер мушкарац спава у ауту и блокира "драјв тру" траку ресторана. Брукс је пао на алко-тесту, а касније се наводно опирао покушајима да га ухапсе.

Какав поклон је Америка дала Путину, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Танјуг

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА