Најновије

Америци потребан хладни рат да би повећала буџет

Амерички лидери желе да искористе потребу за повећањем војних система у свемиру да би оправдали велике трошкове војног буџета, изјавио је за Спутњик пензионисани аналитичар америчког Министарства одбране Френклин Спини.

Амерички војник (Фото: pixabay.com)

Почетком недеље, „Вашингтон пост“ је јавио да је помоћник америчког државног секретара за контролу оружја Френк Роуз изразио забринутост због наводног континуираног развоја руског и кинеског антисателитског оружја.
„Пентагону је потребан хладни рат због пи-ара (односа са јавношћу), и по могућству да му се новац пребаци са буџета неконтролисаних операција на инвестиционе рачуне“, рекао је Спини.
Међутим, САД настављају да инвестирају много више у свемирско наоружање него Русија и Кина, нагласио је Спини.
„Најбољи начин да се ово разуме је да се упореде руски и кинески покушаји за наоружање у свемиру са америчким напорима. Током године смо потрошили више од њих и извршили више проба.“
Највећи извођачи америчке одбране који су потребни да би одржао страх Конгреса и америчке јавности од Русије и Кине, у циљу одржавања политичке атмосфере потребне да се оправдају све скупљи програми наоружања, приметио је Спини.
„Сетите се да без претње великих сила (читајте Русија и Кина) страда Војно-индустријско-конгресни комплекс (МИКК). Рат против тероризма сплашњава и, пре или касније, људи ће се запитати зашто је пропао.“
Русија има адекватан одговор за акције НАТО-а
САД имају проблем са лансирањем сателита, тако да је Пентагону потребна подршка за веће ракете за лансирање сателита. Ослањање на руске ракете за део лансирања је срамота, додао је аналитичар.
Трка у наоружању помогла би да се добије потребна подршка за масиван програм нуклеарне модернизације вредан један билион долара, који започиње америчко Министарство одбране.
Пентагон започиње програме на изради новог бомбардера, нове балистичке нуклеарне подморнице, нове интерконтиненталне балистичке ракете, нове крстареће ракете и унапређене нуклеарне бомбе Б-61, укључујући контролну опрему за прецизно вођење муниције.
Руска и кинеска влада су 2008. предложиле међународни уговор за спречавање размештања наоружања у свемиру, али су администрација Џорџа В. Буша и Барака Обаме стално одбијале да потпишу овакав уговор.
Извор: rs.sutniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА