Најновије

Хапшења због слика без хиџаба на Инстаграму

ТЕХЕРАН - Осам особа је ухапшено због тога што су на друштвеним мрежама, пре свега на Инстаграму, објављивали фотографија које нису у складу са правилима ислама, укључујући и фотографије на којима су жене без хиџаба, саопштио је техерански Суд за сајбер криминал.

Иранка (Фото: pixabay.com)

Хапшења су спроведена након двогодишње истраге под називом „Паук II”, а на мети су се нашли и фотомодели због постављања фотографија са откривеном косом, што је женама у јавности забрањено од Исламске револуције 1979. Према извештају суда, током операције је идентификовано 170 који су учествовали у креирању и постављању фотографија на Инстаграм - међу којима је 59 фотографа и шминкера, 58 фото - модела, 53 менадзера и радника модних салона, преноси АФП.
„Открили смо да око 20 одсто фотографија на Инстаграму из Ирана каче људи из модних кругова” рекао је представник суда Дзавад Бабаеи приликом гостовања у емисији националне телевизије. Бабаеи је рекао да је њихова дужност да се „супротставе онима који на организован начин шире неморала, неисламску културу и промискуитет. Осим Бабеиа, гост емисије је била и Елхам Араб, бивши фото модел, која изјавила да је зарађивала просечно 3.330 долара месечно. Њене фотографије су објављене на Инстаграму. Инстаграм је изузетно популаран у Ирану. За разлику од Фејсбука, Твитера и Јутјуба - који су блокирани, Инстаграм је доступан свим Иранцима. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА