Најновије

ВУЧИЋ ПОСЛЕ САСТАНКА СА ДЕЛЕГАЦИЈОМ ММФ: Велики и тешки задаци су пред нама

БЕОГРАД - Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас после састанка са делегацијом ММФ-а да је Србија остварила добре резултате у привредном расту и пуњењу буџета, а да каснимо са смањењем броја запослених у јавном сектору и реформом јавних предузећа.

Вучић са делегацијом ММФ (Фото: Танјуг скриншот)

Премијер Вучић састао се са делагацијом ММФ-а, коју предводи Џејмс Руф, а разговарали су о томе шта је до сада урађено у спровођењу аранжмана, што је припрема за нову контролу Фонда у јуну, после формирања нове владе. 
"Велики и тешки задаци су пред нама, а који се тичу структурних реформи, оног што је најзначајније. Резултати фискални су добри, приходи расту, због раста економије и мислим да ће следећа процена ММФ-а бити 2.,3. Разговарали смо о РТБ БОР, Ресавица, где имамо велике ризике", рекао је Вучић за РТС.
Премијер је навео да ће ММФ променти процену привредног раста са 1,8 на 2,3 одсто за ову годину и да идуће године треба очекивати раст од око четири процента, што ће бити највише у Европи.
Стални представник Фонда у Београду Ким Даеханг је објаснио да Мисија начелно планира посету Србији средином јуна. 
Претходна посета Мисије ММФ-а Србији трајала је од 18. до 26. фебруара, али тада није закључена четврта ревизија аранжмана због избора. 
Србија је са ММФ-ом закључила стендбај аранжман из предострожности у фебруару 2015. године, вредан око милијарду и 200 милиона евра.
Представници делегације ММФ су поздравили добре резултате Владе Србије у прва четири месеца ове године, на одржаној макроекономској стабилности, а пре свега резултате који се тичу фискалног дефицита који је испод нивоа планираног, саопштила је Канцеларија Владе Србије за сарадњу са медијима.
На састанку се разговарало о економском програму нове Владе, а остале теме разговора биле су и реформа државне управе, јавних предузећа и решавање приватизације 11 компанија у реструктурирању које су одређене као субјекти од стратешког значаја са посебним освртом на РТБ Бор, ПЕУ Ресавица и Пертохемију.
Такође, разговарало се и о тешким реформама које предстоје и очекују нову Владу али и обавезама које нису испуњене у рационализацији јавног сектора. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА