Најновије

ПАКЛЕНИ ПЛАН ОПОЗИЦИЈЕ У СПС: Ружић и Новица Тончев везују руке Дачићу!

Сукоб у Социјалистичкој партији Србије и даље траје, а Дачићева опозиција направила је паклен план како би ограничила свог лидера у расподели функција у Влади Србије, и како би људе који би требали да се нађу на функцијама именовала странка, а не њен председник.

Ивица Дачић (Фото: ЈуТјуб)

Најновијом изјавом функционера социјалиста Новице Тончева да ће Александар Вучић позвати социјалисте у Владу Србије, многи су помислили да су се ствари у СПС-у смириле и да је рат страначких другара завршен. Нарочито када ове речи изговори човек који важи за једног од највећих противника сарадње социјалиста и напредњака, а којег је лично премијер Србије прозвао да његови људи у Сурдулици само знају да вичу: „Вучићу, педеру!”.
Ипак, како Ало сазнаје из извора блиских врху СПС-а, рат и даље траје, те тако на иницијативу Дачићеве опозиције у СПС-у, а на челу са Бранком Ружићем, Тончевим и другима Председништво социјалиста тражи од Ивице Дачића да, уколико се постигне договор о њиховом уласку у Владу Србије, буде потписан коалициони споразум са напредњацима по ком би се тачно знало шта све добијају социјалисти. Таквим уговором Ивица Дачић, који је већ виђен на месту министра, не би могао сам да бира функционере из редова СПС-а, већ то мора да уради врх странке. - Улазак СПС-а у Владу све је извеснији, а према последњој понуди социјалисти ће добити само једно место министара, док се други део колача огледа у функцијама државних секретара и директорским местима у предузећима. Због тога ће у врху странке тражити од председника да свако име које ће добити функцију „аминује“ Председништво - каже саговорник за Ало из врха СПС-а, и додаје да то није никаква контра Дачићу, већ демократски процес који се у странци поштује. Да је овакав сценарио сасвим реалан, наговестио је члан Председништва СПС-а Новица Тончев, који је рекао да ће се „о позиву да СПС-а уђе у Владу морати изјаснити и Главни одбор и Председништво СПС-а”. - До краја маја очекује се редовна седница ГО СПС-а, а не знам шта ће се сада наћи на дневном реду - каже Тончев. Подсетимо, неколико високих функционера СПС-а, међу којима су Ружић, Тончев, Милутин Мркоњић и Славица Ђукић Дејановић, сагласни су да заменик председника СПС-а Александар Антић ни у ком случају не буде министар у новој влади, а сада овим захтевом, да се договор стави на папир, желе и Дачићу да завежу руке у избору људи који из СПС-а улазе у нову власт. Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА