Најновије

ХАШКИ ТРИБУНАЛ: Тужилаштво тражи да се Шешељ прогласи кривим или да се суђење врати на почетак!

Тужилаштво Хашког трибунала најавило је данас жалбеном већу тог суда да ће уложити жалбу на пресуду којом је Војислав Шешељ ослобођен свих оптужби за ратне злочине у Хрватској и Босни и Херцеговини током ратних сукоба и за протеривање Хрвата из Војводине.

Војислав Шешељ (Фото: Јутјуб)

У најави жалбе, тужилаштво је затражило од Жалбеног већа да му најпре одобри жалбу, да преиначи пресуду и Шешеља прогласи кривим или да пресуду укине у целости и наложи понављање суђења.
Тужилаштво сматра да је првостепено веће није донело исправну одлуку, јер није дало добре разлоге за своје закључке, није уважило агрументе и доказе тужилаштва, и зато јер је погрешно ценило чињенично стање утврђено током суђења.
Хашки трибунал изрекао је 31. марта ослобађућу пресуду лидеру Српске радикалне странке по свих девет тачака оптужнице, која га терети да је говором мржње подстицао и подржавао ратне злочине у Хрватској и Босни и Херцеговини током ратних сукоба и протеривање Хрвата из Војводине. Већина чланова већа, уз супротно мишљење судије Флавије Латанци, закључила је да Шешељ није крив ни по једној од девет тачака оптужнице. Латанци је била супротног мишљења по осам тачака оптужнице, док је по једној тачки Шешељ ослобођен једногласно. Тужилаштво је иначе тражило да се Шешељ осуди на казну од 28 година затвора. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА