Најновије

Шпанци су одлучили – Новак је 'Легенда'

Први тенисер света Новак Ђоковић добио је у недељу трофеј 'Легенда' који шпанска "Марка" додељује најбољим спортистима у историји.

Новак Ђоковић(Фото:Јутјуб)

Ђоковић се тренутно налази у Мадриду где ће наступити на Мастерсу, а угледни дневни лист искористио је ову прилику да му додели значајно признање.
Награда се додељује најбољим професионалцима у свим спортским областима, а Новак је осми тенисер који је заслужио.
Последњи међу њима је Рафаел Надал који је добио 2008. године, док су пре њега лауреати били Роџер Федерер, Џон Мекинро, Маноло Сантана, Андре Агаси, Пит Сампрас и Аранча Санчес Викарио. 
Основни разлог за овогодишњи одабир јесте чињеница да Ђоковић доминира светским тенисом већ неколико година – освојио је 11 Грен слем титула, 28 Мастерса и на челу је АТП листе дуги низ година. 
"Привилегија је добити ову награду, посебно што су ми је уручиле легенде које сам наследио. Ово је велики мотив, али и одговорност да наставим да пружам добре партије на терену", рекао је Ђоковић. Први човек који је добио награду 'Марка Легенда' био је најбољи кошаркаш свих времена Мајкл Џордан, а потом и Бразилац Пеле.  "Данас је веома важан дан за нас јер смо породици додали још једног сјајног спортисту", истакао је директор листа Хуан Игнасио Гаљардо.  Новак се после церемоније огласио на друштвеним мрежама где се захвалио на награди и свим верницима честитао Ускрс.  "Веома сам поносан што сам овогодишњи добитник награде Марца Леyенда, која се у Шпанији додељује најбољим спортистима. Цео свој живот посветио сам спорту и постигао значајне резултате, али увек се осећам тако захвално када се нађем међу сјајним спортистима, правим легендама нашег времена. Хвала вам, много ми значи ово признање посебно на данашњи дан.  Христос воскресе, нека вас мир, здравље и љубав прате на сваком кораку!", написао је Ђоковић. Извор:Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА