Најновије

ОБРТ: Борис Тадић хоће да напусти СДС!

Борис Тадић, незадовољан због изборног резултата и свега четворо посланика, колико ће имати, планира да се повуче с места председника СДС.

Борис Тадић (Фото: Јутјуб)

На његово место, како наводи извор из врха те странке за Курир, требало би да дође Марко Ђуришић.
- Тадића је срамота што има само четири посланика и планира да се повуче из СДС, а сачекаће најбољи тренутак да се припоји ДС. Не намерава ни да улази у Скупштину. Кад је реч о његовом наследнику, шушка се да би то могао бити Марко Ђуришић, члан председништва СДС - каже овај извор. Није искључено да се Тадић врати у ДС, за шта лобира струја Бојана Пајтића. Аналитичар Бранко Радун каже да је коалиција ЛДП-СДС-ЛСВ једва прешла цензус и да је СДС лоше прошао. - Стиче се утисак да се Тадић и није нешто претерано бавио својом странком, као да још није профункционисала. Коалиција у којој је СДС наступио на изборима једва је пребацила пет посто. Он ће или одустати од бављења политиком или ће се припојити некој странци. И сам ДС је пољуљан унутарстраначким превирањима, у неком је шкрипцу, па је питање шта ће се дешавати - каже Радун.
Подсетимо, на јучерашње консултације код председника Србије Томислава Николића није отишао Борис Тадић, већ управо његов могући наследник Марко Ђуришић.
Лидер ДС Бојан Пајтић и Константин Самофалов из СДС нису коментарисали могућност да се Тадић врати у ДС. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА