Најновије

ПЕСКОВ: Руска влада нема ништа са хаковањем Трампа

Русија је данас негирала умешаност у хаковање базе података Демократског националног комитета које је по америчким изворима Ројтерса омогућило приступ целокупној истрази демократа о републиканском председничком кандидату Доналду Трампу.

Фото: ЈуТјуб

- У потпуности искључујем могућност да су руска влада или владина тела били укључени у ово - казао је Ројтерсу портпарол Кремља Дмитриј Песков.
ДНЦ је раније данас саопштио да су хакери повезани са руском владом упали су у компјутерску мрежу Демократског националног комитета (ДНЦ) и дошли до читаве базе података о најизгледнијем кандидату Републиканске странке за председника САД Доналду Трампу.
Председавајућа Комитета Деби Васерман Шулц је тај инцидент назвала озбиљним и навела да је ДНЦ брзо предузео мере "да се уљезима забрани приступ и осигура наша мрежа", пренела је агенција АП.
Лист "Вашингтон Пост", који је први објавио вест о упаду руских хакера, навео је да су хакери озбиљно угрозили компјутерски систем ДНЦ, који је садржавао податке из истраживања опозиције о Трампу.
Хакери су чак могли да читају и и-мејлове и садржаје четова, навео је "Вашингтон Пост", позивајући се на анонимне званичнике Комитета и стручњаке за безбедност.
ДНЦ наводи да хакери, како изгледа, нису имали приступа финансијским и личним информацијама.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА