Најновије

Ево шта је Вучић рекао Си Ђинпингу!

БEOГРAД - Председник Владе Србиjе Aлександар Вучић изjавио jе данас да jе посета председника Kине Си Ђинпинга изванредна прилика да се односи две земље унапреде у свим сферама, наводећи да ће Србиjа и Kина имати jош много заjедничких инфраструктурних проjеката.

Вучић и Ђинпинг - приликом потписивања споразума (Фото: Јутјуб)

Вучић jе захвалио Си Ђинпингу на подршци његове земље териториjалном интегритету Србиjе, наводећи да ће Србиjа увек подржвати политику jедне Kине и у политичком смислу бити стратешки партнер Kине.
"Надам се да се нисте и да се нећете покаjати после моjих помало и непристоjних молби да дођете у посету Београду и Србиjи и да ћете осетити искрено приjатељство српског народа на сваком кораку", рекао jе Вучић на састанку са Си Ђинпингом.
Изразио jе наду да jе његова посета изванредна прилика да се добри политички односи две земље унапређуjу и у еконимиjи и у свим другим друштвеним сферама.
Вучић jе рекао и да су Србиjи у сарадњи са Kином три области од посебног интереса, а да jе jедна од њих сарадња у области инфраструктуре.
"Поводом пута 'Jедан поjас, jедан пут" ми смо развили изванредну сарадњу у области инфраструктуре, где су кинеске компаниjе завршиле велики дунавски мост и тренутно раде на изградњи наjвећег броjа деоница на Kоридору 11", рекао jе Вучић.
Подсетио jе да jе данас потписан и важан уговор за изградњу деонице Сурчин-Oбреновац, коjа ће бити спона између Београда и централне Србиjе. 
Додао jе и да очекуjе комерциjални уговор за изградњу пруге Београд-Будимпешта.
"Mного тога у инфраструктурним проjектима нас jош чека", нагласио jе Вучић.  Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА