Најновије

ВУЧИЋ ДОЧЕКАО СИ ЂИПИНГА У ЖЕЛЕЗАРИ: Више од 15.000 људи аплаудирало кинеском председнику (ВИДЕО)

Поводом посете кинеског председника Си Ђинпинга Железари у Смедереву, окупљенима се обратио и мандатар за састав владе Србије Александар Вучић.

Си Ђипинг и Вучић (Фото: Јутјуб)

"Ово је велики дан за нашу земљу", рекао је Вучић поздравивши присутне, након чега се захвалио синдикатима и грађанима Смедерева.
"Хоћу да се захвалим свакоме ко је знао кроз какве тешке периоде пролазимо. Имали смо хиљаде састанака, нервирали смо се, мучили, питали хоћемо ли издржати. Онда смо нашли смо међурешење, а са тим смо нашлли и прави спас", рекао је Вучић и позвао присутне да кинеског председника поздраве великим аплаузом.
Вучић је додао да ово није само велики дан за Смедерево, већ и за читаву Србију.
"Ово ће бити нови почетак и нови живот за све грађане Србије. Ово није само нови дан за Смедерево, већ ће ова фабрика значити живот за све друге грађане Србије. Догодине ћемо покушати да будемо најбољи у свом расту, а можете ли да замислите да ћемо имати 2 и по пута већи раст од Немачке, и то захваљујући вама, радници Железаре, и захваљујући кинеском председнику", поручио је Вучић.
Радницима и грађанима Србије поруучио је да је много труда и енергије уложено у будућност Железаре.
"Када су нам рекли да је затворимо и не отварамо, неколико нас зе заинатило, и рекли смо да ћемо се борити. После четири године трновитог пута, успели смо да победимо, да направимо слободну зону у Смедереву. Посао је сачувало 5 хиљада људи, а биће посла за још 10 хиљада", поручио је Вучић.
"Знам да у Србији да нико политичаре не воли, али хвала што сте ценили наш труд", рекао је Вучић обративши се грађанима Смедерева.
На крају се Вучић захвалио председницима Си Ђинпингу, као и председнику Николићу и поручио: "Живело пријатељство Србије и Кине!" Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА