Најновије

БРАТСТВО: Све више руских туриста у Србији

Руси су трећи по бројности туристи у Србији, а у фебруару је забележен раст од преко 29 одсто у односу на исти месец прошле године.

Храм Светог Саве, Београд (Фото: Јутјуб)

Порасту броја туриста доприноси и то што су руске туристичке агенције од зимус Србију ставиле у своју понуду, пренео је Б92.
Од зимус када су скијалишта по Европи опстала прескупа за велики број Руса због пада рубље, у понуди највеће туристичке агенције у Русији ТУИ, као и неколико мањих, појавила се и Србија.
Копаонику и Златибору са почетком лета придружиле су се и бање и екскуризије по српским градовима као дестинације за руске туристе.
"У градове иде и мало и велико, јер и Београд и Нови Сад заслужују пажњу. Од летос смо почели да нудимо медицинске туре и људи иду на лечење у бање. Бањско лечење је у Србији јако добро и тамо иду људи старији од 50 година. Гостопримство и пријатељски однос је оно што Србију препоручује", рекао је менаџер резервација у ТУИ Русија Алексеј Горјев.
Горјев је истакао да "утисак који се о Србији стиче је да Србија подрзава Русију и нема боље рекламе од тога".
Он је казао да су цене хране и смештаја ниске, наводећи да би Руси волели да има висе натписа на руском, односно да персонал говори руски.
Према подацима Ростуризма прошле године је Србју посетило 64 хилљаде руских грађана од којих је су две тећине били туристи.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА