Најновије

ВУЧИЋ И КОНСУЛТАЦИЈЕ: Ко кадрује и ко ће у нову Владу?

БЕОГРАД - Чим испрати председника Кине, премијер техничке Владе Александар Вучић, како је раније рекао, наставиће консултације о новој Влади. Судећи према саставу покрајинске владе коју ће уз СНС и СВМ чинити и социјалисти, чини се да се ни нова републичка Влада неће много разликовати од старе.

За кога ће се отворити врата нове Владе? (Фото: Јутјуб)

Све су мање шансе да у њу уђе лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић који у интервјуу недељнику НИН тврди да нам руски председник Путин прави владу.

Да ли се дилема више, коју је мандатар Александар Вучић имао након првих консултација, зове Чедомир Јовановић или дилеме више нема? Руси, тврди за НИН Чедомир Јовановић, по Београду кадрују као Коминтерна. За разлику од њих, Запад се у то, сигуран је Јовановић, не меша.

"Са Русима је другачије... Они у Владу не гурају, они се понашају као да је њихова и зато мисле да треба да одлучују ко ће у њу ући, јер неће са сваким, хоће само с онима које сматрају својим", изјавио је Јовановић.

На овакве инсинуације које се већ дуже време помињу у медијима, Александар Вучић каже "нисам ничији потрчко", не слушам предлоге амбасадора.

"Амбасадори са мном да разговарају о саставу Владе и да имају сугестије за састав Владе? Мислим да мој осмех довољно говори. Покажите ми тог амбасадора који може да вам каже да је дошао да ми предложи неког министра", рекао је мандатар за састав владе Александр Вучић 14.6.2016.

Одговорни уредник НИН-а Никола Томић верује и Јовановићу и Вучићу.

"Ја сам склон да верујем премијеру да амбасадори не кадрирају. С друге стране сам врло склон да верујем и да је он од Путина добио неке извесна очекивања у вези са кадровским саставом Владе. То произлази из оног приличног скандалозног саопштења након састанка Путин - Вучић када је из кабинета председника Русије саопштено да они имају очекивања да нови чланови Владе Србије буду они који имају конструктиван однос према Москви и желе сарадњу с Русијом", каже Томић.

Извесно је, каже он, да Руси нису наклоњени политици лидера ЛДП-а, али се, како додаје, не може тврдити да ће само зато Јовановић остати опозиција. Но остане ли, предизборни пакет "Чеда-Борис-Чанак" биће опозиционо комплетиран, јер ни "лигашима" испоставља се покрајинска власт није била суђена.

"Ту се нешто десило, ја заиста не верујем у принципе политичара. Не верујем ни у принципе Лиге социјалдемократа Војводине - то да је Игор Мировић разлог да они не уђу у покрајинску Владу, мале су шансе. Мислим да се нису довољно намирили међусобно", каже Никола Томић.

У сваком случају, ако се по војвођанској, српска влада познаје - социјалисти могу да одахну. Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА