Најновије

ОПЕТ ДИЈАРЕЈА? Колинда изнела неистине и увреде према Србима на Дан антифашистичке борбе!

Хрватска председница Колинда Грабар Китаровић изнела је више неистина и увреда према Србима у честитки за Дан Антифашистичке борбе, саопштио је Миодраг Линта.

Колинда Грабар-Китаровић (Фото: Јутјуб)

Председник Савеза Срба из региона каже да је хрватски народ до краја 1943. године "већински учествовао на страни злочиначке и фашистичке НДХ која је починила геноцид српским народом у складу са усташком доктрином да трећину Срба треба побити, трећину покатоличити и трећину иселити".
"Тек након капитулације Италије почео је масовнији прилив Хрвата у партизанске јединице јер се већ тада знао исход Другог светског рата", додаје се у саопштењу. 
Поред тога, констатује Линта, Колинда Грабар Китаровић је у честитки изнела увредљиву изјаву за Србе да се с пуним поштовањем треба односити према свим погинулим током Другог светског рата, што значи и према усташким злочинцима. 
Колинда Грабар Китаровић је у честитки навела да је "својим суделовањем на страни антихитлеровске коалиције, хрватски народ, заједно са припадницима националних мањина, дао важан допринос победи над фашизмом и нацизмом, а одлукама ЗАВНОХ-а постављен је темељ за проглашење Републике Хрватске независном државом, коју смо одбранили од великосрпске агресије у Домовинском рату".
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА