Најновије

АМЕРИ ЗНАЛИ ЗА НАПАД У ИСТАНБУЛУ?! Дан пре масакра наредили својим држављанима да не путују у Турску! (ФОТО/ДОКУМЕНТ)

У нападу тројице бомбаша-самоубица на истанбулски аеродром синоћ је погинула 41 особа, а повређено око 240 људи. Само дан пре напада, на сајту конзулата САД у Истабулу, објављена је порука упозорења за америчке грађане о путовању у Турску.

Аеродром у Истанбулу (Фото: Јутјуб)

Многима је “упало у очи” да су упозорење објавили само дан пре једног од највећих терористичких напада у Турској, и сумњају да су Американци знали раније о овом нападу.
У обавештењу се Американци упозоравају да уколико напуштају своју земљу, Турску избегавају због актуелне ситуације. На сајту пише да Стејт департмент уопозорава своје грађане због повећених претњи терористичких група широм Турске и да посебно избегавају југоисток ове државе (због честих бомбашких напада побуњеника из Радничке партије Курдистана, курдских сепаратиста, с којим се оштро сукобљава председник Ердоган последњих месеци.
Међутим, вероватно је ово само била случајност, а сам председник Турске Ердоган је задњих месеци упозоравао на могућност од напада. Томе иде у прилог и чињеница да је у последњих 12 месеци било чак 11 већих терористичких напада на тлу Турске. Дакле, могућност од напада увек постоји у свим државама, нарочито у Турској која се граничи са Сиријом, у којој се ратује преко 5 година и на чијој територији “оперишу” разне милитантне групације.
Амерички Стејт департмент и амбасаде у свим земљама имају обавештења за своје грађане о тренутној ситуацији у тим државамаа и уколико постоје опасности , или неке ствари на које треба да обрате пажњу, стоји и упозорење.
И даље нико није преузео одговорност за три екплозије на аеродрому “Ататурк” у Истанбулу, а претпоставља се да је дело Исламске државе или курдских сепаратиста. Извор: Informer.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА