Најновије

УЛТИМАТИМ НАКОН БРЕГЗИТА: Осам чланица ЕУ ће можда морати хитно да уведу евро

Након шšто је Велика Британија одлучила да напусти Европску унију, осам земаља чланица Европске уније које јошš не користе евро као служžбено средство плаћања можžда ће морати хитно да уведу заједничку европску валуту, објавио је британски "Дејли експрес".

Две трећине становника страхује од повећања цена по увођењу евра, фото: Euobserver.com

Како се наводи, председник Европске комисије Жан-Клод Јункер могао би да наметне ултиматум Хрватској, Данској, Бугарској, ŠШведској, Чешšкој, Мађарској, Пољској и Румунији. Он након Брекзита žжели шšто брžе да повеже остале чланице ЕУ заједничком валутом, не би ли ЕУ постала монетарна унија у целини, пренела је регионална ТВ Н1.
И немачки "Франкфуртер алгемајне цајтунг", такође, наводи да ће се након Брегзита убрзати планови за довршšење монетарне уније.
Упркос прозивкама, Јункер наставља с притиском šшто је у складу с планом хитног увођења евра у земљама које га јошš не користе, пиšше "Дејли експрес".
Након šшто су се Британци изјаснили за излазак из Европске уније, досадаšшњи европски повереник за финансије, Британац Лорд Хил поднео је оставку, а на његово је место доšшао Валдис Домбровскис, који је већ раније исказивао свој чврсти став о увођењу евра у све земље чланице.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА