Најновије

ВОЗАЧ ГСП О КОМЕ БРУЈИ БЕОГРАД: Када он угледа џепароше, уради ову невероватну ствар

БЕОГРАД - Овај храбри и поштени радник ГСП "Београд" сваког дана чини несвакидашњу ствар.

Возач на линији 31 упозорава путнике на могуће џепарење (Фото: gsp.rs)

Наиме, он преко разгласа упозорава људе да пазе на ташне када примети да су џепароши ушли у возило. Слично се десило и јуче... - На станици "Јужни булевар", око 10 сати, на друга врата ушла је група људи. Непосредно пошто је аутобус кренуо са разгласа се чуло: "Путници код других врата, чувајте новчанике". У аутобусу је кренуло комешање и коментари "како је возач цар". То је трајало све до станице "Франша Депереа", где је изашло многи људи, а после затварања врата, поново се заорило на разгласу: "Изашли су" - препричао је младић који је присуствовао овој сцени.

Алексанар је пронађен баш захваљујући његовом несебичном чину који је постао хит дана на друштвеним мрежама.

- Пљачке се дешавају нон-стоп и зато ми овај разглас добро дође. Три групе џепароша оперишу на линији 31 - каже Живановић.

За десет година, колико је на овој линији, добро је проучио и изглед џепароша, и њихове методе.

 Улазе само када је аутобус пун, јер се тада ни на камерама не види шта путници раде. Пљачкају при уласку и изласку из возила, махом старије људе. На пример, један од њих се прибије уз неку госпођу и виче на њу да се не гура, а други јој узима новчаник из ташне. Тај други увек у руци носи неку мајицу или дуксерицу, којом прекрије ташну, па ако жена случајно и погледа доле, види само његову мајицу, а не и руку у торби - описује Александар, који се у својој каријери нагледао таквих случаја.

Храброст није без цене, па је Александар имао и непријатних ситуација.

- Једном, након што сам преко разгласа обавестио путнике да пазе на своје вредности, сачекали су ме кад сам завршио смену. Пришла су двојица и почела да прете: "Шта ти упозораваш људе, шта те се то тиче!", а ја им кажем: "Зар ми сви овде црнчимо и са муком зарађујемо плату, а само се ви нашли паметни". Тад су игром случаја наишла два моја друга и они су се разбежали, али свеједно, не плашим их се - каже Александар, кога путници често отпоздрављају са "свака част на петљи!".

Његова храброст не завршава се само на откривању пљачкаша, па је једном приликом одлучио да их прати.

- Колега ме је заменио код Душановачке поште, баш где су они изашли, и ја сам кренуо за њима, не бих ли се уверио да су џепароши. Видео сам их како ваде новац, а новчаник бацају у страну. Сачекао сам да оду, узео новчаник и преко службе 988 пронашао власницу - бар да вратим документа, скупо је да се поново ваде - слеже раменима овај поштени човек. Извор: Курир/Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА