Најновије

ЗАХАРОВА: Заустављен је амерички шпијун који се враћао из акције!

Представница руске дипломатије Марија Захарова описала је догађај који се недавно одиграо испред америчке амбасаде у Москви, у оштром одговору Вашингтону на нове оптужбе које се односе на насиље према "западним дипломатама".

Марија Захарова (Фото: newsru.com)

Министарство иностраних послова Русије саопштило је да је "амерички дипломата", према коме је, како пишу амерички медији, у Москви "примењена сила", уствари сарадник ЦИА и да је сам напао полицајца који обезбеђујe амбасаду САД-a у главном граду Русије. У коментару портпарола руске дипломатије, Марије Захарове, даље се наглашава: "Познато је да је тај 'дипломата' у суштини сарадник ЦИА. Те ноћи се маскиран враћао из обавештајне операције и, да ли зато што је био превише нервозан или зато што је напросто желео да без идентификације уђе у амбасаду, није хтео да покаже своју дипломатску легитимацију, а када је био заустављен, почео је да маше рукама. Уосталом, саговорници Вашингтон Поста не крију да је за њега дипломатски пасош само покриће. А 'сломљено раме' – то је већ научна фантастика. Како би дипломата са таквом повредом, кад се већ пробио у амбасаду, могао мирно да поправља фризуру, стојећи испред огледала? А управо то се види на снимку који су нам показали сами Американци". Само "махање" је описала овако: "Наш полицајац који је дежурао и обезбеђивао амбасаду САД хтео је да провери документа човека који је изгледао сумњиво да би се уверио да не постоји претња за дипломатско представништво САД-а. Међутим, Американац га је лактом ударио у лице, уместо да му покаже легитимацију! Дошло је до туче у којој је незнанац одгурнуо чувара амбасаде и сакрио се у њој". Захарова је навела да је Вашингтон тражио да Русија амбасади САД-а у Москви осигурава полицијско обезбеђење и нагласила да руски полицајци савесно штите територију амбасаде од упада извана.
Она је оценила да би САД требало да буду захвалне чувару који је радио свој посао, а да казне "дипломату" који се понео као "непоправљиви хулиган". Захарова је посебно нагласила да Стејт департман и америчке тајне службе Вашингтон Пост у последње време активно користе за пласирање чак и потпуно лажних "информација" о тобожњим шиканирањима којима Русија подвргава америчке дипломате. Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА