Најновије

ВУЛИН: Рамин сан ће претворити Балкан у ноћну мору

Територијалне претензије албанског премијера Едија Раме на део Србије, питање је за Европу која мора да каже да то "није сан, већ ноћна мора".

Александар Вулин (Фото: Танјуг принтскрин)

То је изјавио министар за рад Александар Вулин.
"То није први пут да Еди Рама даје такве изјаве и нажалост није први пут да испољава територијалне претензије на КиМ, дакле на простор Републике Србије", рекао је Вулин новинарима.
Према његовим речима, то једноставно више није нешто што нас изненађују и није питање ни за Раму, нити је питање за Србију, али јесте питање за све остале. 
"Ако Рама сања сан о једном народу и једној држави на простору КиМ, дакле на простору Србије и Албаније и само једном народу албанском, онда би било добро да неко разуме да ће се тај сан сањати и у Црној Гори и у Македонији и да ће тај сан претворити Балкан у ноћну мору, а самим тим и Европу", указао је Вулин. 
Министар је истакао да је то сада питање за читаву ЕУ и међународну заједницу да ли једна земља, која претендује да буде члан ЕУ, може да има територијалне претензије према другим земљама и може да спроводи политику "Велике Албаније" и може да спроводи или жели да спроводи политику етнички чисте Албаније или било које друге државе. 
"У историји смо видели да ко сања сан о једном народу и једној земљи, где нема ни других народа ни других људи, на крају направи велику несрећу и свом народу и сваком другом", истакао је Вулин.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА