Најновије

ВУЧИЋ СА "ВУКОВАР 1991": Процесуираће се особе осумњичене за злочине у "ратним логорима у Србији", Немци главни!

БЕОГРАД - Представници удружења правника "Вуковар 1991" из Хрватске састали су се са мандатаром за састав владе Александром Вучићем.

Александар Вучић (Фото: Синхуа)

Он им је, како су изјавили након састанка, обећао да ће учинити све да се процесуирају особе осумњичене за злочине у, како кажу, ратним логорима у Србији.

"Премијер Србије обећао је да ће предузети све да се злочинци открију и да се српско правосуђе око тога активира", изјавио је за Хрватску радиотелевизију представник удружења Зоран Шангут.

Према његовим речима, речено им је да ће се у септембру омогућити свим логорашима и члановима њихових породица долазак у Стајићево, где ће положити венце и запалити свеће.

О споменику ће се још разговарати, а све ће надгледати и немачка дипломатија, каже Шангут.

Састанак хрватских правника са Вучићем иза затворених врата трајао је 45 минута, наводи ХРТ.

Шангут је додао да је то први пут да је неко у Србији примио представнике неког удружења из Хрватске на разговоре о тој теми, и то на на највишем новоу.

Према његовим речима, до тога је дошло на основу иницијативе из Бундестага, посебно посланика Јосипа Јуратовића, али и због састанка премијера Вучића са председницом Хрватске Колиндом Грабар-Китаровић.

Јуратовић, који је са представницима удружења "Вуковар 1991" присустовао њиховом састанку са Вучићем, изјавио је раније током дана да је задовољан разговором.

"Имам осећај да ћемо успети да решимо отворена питања, односно проблеме који стоје пред нама. Они се коначно морају решавати за добробит, пре свега, Хрватске и Србије, а и на крају крајева, и за процесе који се у овом региону по питању успоставе поверења", истакао је Јуратовић.

Он је додао да се сви проблеми не могу решити одједном, али да су његова очекивања да се озбиљно ради на тој теми и да ће отворена питања бити решена. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА