Најновије

ПУТИН ОДГОВОРОМ УПРОПАСТИО СЕБИЧНИ ЗАПАД: „НАТО би ратовао са Русијом до…“

НАТО би вероватно са задовољством ратовао са Русијом до последњег финског војника – оценио је Владимир Путин.

Владимир Путин (Фото: xinhua)

Учинио је то на заједничкој конференцији за медије коју је одржао са председником Финске Саули Нинистеом. Своју позицију ја објаснио овако:
„Да парафразирам једног од својих финских пријатеља, сматрам да би НАТО заиста са задовољством против Русије ратовао до последњег финског војника. Ипак, сами одлучите шта вам ваља чинити“.
Путин је нагласио да ће Москва преговарати са западном војном алијансом упркос томе што се она шири према њеним границама. У наставку је истакао:
„Провокациони корак су направили они који су подржали државни преврат у Украјини јер је тај преврат довео да присаједињења Крима Русији. Потом су уследили и други провоцирајући кораци, укључујући изазивање напетости у Европи и на Балтичком мору“. Путин је открио да је Русија већ удаљила своје трупе 1.500 километара од границе са Финском, а да НАТО гомила своје снаге у балтичким земљама. Руски лидер је подржао иницијативу Финске да се забране летови изнад Балтика авиона са искљученим транспондерима. Предочио је финском колеги да ће Москва респектовати избор Хелсинкија ако се одлучи за улазак у НАТО, али и упозорио да ће Русија морати да „адекватно одреагује“. Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА