Најновије

The National Interest: Руски Су-35 је можда најбољи авион за ваздушну борбу у историји!

Авион компаније „Сухој“ Су-35 могао би да постане моћан ривал авионима Ф-15, Еурофигхтер и Рафале. Тај ловац по неким карактеристикама превазилази војне авионе НАТО пете генерације, оценио је утицајни и респектабилни амерички лист The National Interest.

Су'35 (Фото: xinhua)

 Тај авион има непревазиђене маневарске способности захваљујући моторима са управљивим вектором потиска у свим правцима, наглашава Н1. Млазнице реактивних мотора „АЛ-41Ф1С“ компаније „Сатурн“ у лету могу независно да се померају у различитим правцима, што помаже авиону да постигне одговарајући угао бочног нагиба и омогућава веома велики угао напада. Захваљујући тој технологији, Су-35 може да се креће у једном правцу, док његов нос гледа у другом правцу. Такву могућност има само један актуелни западни ловац - Ф-22 Раптор, који припада петој генерацији.
Максимална брзина Су-35 износи 2,25 Макса (2.500 километара на сат) на великој висини - што је веће од брзине Ф-35. Најмасовнији ловац четврте генерације Ф-16 такође заостаје за Су-35 по том показатељу. Једна од највећих предности Су-35 у поређењу са ловцима-претходницима која чини овог ловца тешком метом јесте систем за електронску борбу Л175М „Хибини“, који омета радаре противника, деформишући њихове таласе и шаљући њихове ракете у лажном правцу, наводи се у чланку.
Руски авион није лошији од најбољих западних ловаца четврте генерације - ако није и бољи. Брзина Су-35 и велико борбено оптерећење омогућава му да води борбу ван граница директне видљивости. А маневарске способности и средства за електронску борбу Су-35 помагаће му да избегава противничке ракете.
„Ако невидљиви ловац Ф-35 уђе у ваздушни дуел са Су-35 на малој удаљености, наћи ће се у великом проблему“ - пише Н1.
Су-35 би могао бити најбољи авион за ваздушну борбу у историји и одлично средство за достављање ракета до циља, сматра аутор чланка.
Руско Ратно ваздухопловство у овом тренутку има 48 Су-35, међутим, њихов број ће се више него удвостручити у наредних пет година. За руског ловца постоји интересовање и у иностранству - Кина је наручила 24 авиона, још 10 хоће да купи Алжир. Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА